Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kirúghatnak iwiwezés miatt?

Kütyük

Kirúghatnak iwiwezés miatt?

Azt mondta, betegsége miatt nem ülhet monitor elé; de amikor mégis bejelentkezett, munkaadója elbocsátotta.

Az Iwiwhez – főleg annak nemrég történt fejlesztéseit követően – nagyon hasonló, csak „kicsit” nagyobb felhasználói táborral rendelkező Facebook egyre többet szerepel a hírekben. Nem véletlenül: azt a szolgáltatást, amit közel 200 millió ember használ, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemrég például emiatt vesztette el egy hölgy az állását.

A múlt hét pénteken számolt be a vele történtekről a delikvens: egy svájci biztosítótársaságnál (volt) alkalmazott, ám elbocsátották, mert facebookozott. Az eset persze ennél kicsit bonyolultabb. A hölgy betegszabadságot kért (és kapott) a Nemzeti Svájci Biztosítótársaságtól, arra hivatkozván, hogy egészségügyi okokból sötét szobában, monitortól távol kell töltenie néhány napot. Otthonról azonban bejelentkezett az amerikai közösségi hálózatba, aminek viszont nyoma volt a rendszerben. Ezt munkaadója észrevette, és ennek következtében elbocsátotta.

A cég szóvivője szerint szó sincsen arról, hogy a Facebook használata miatt váltak volna meg a munkaerőtől. „Ez sokkal inkább a bizalommal való visszaélés miatt következett be.” – nyilatkozta a vállalat. A hölgy mindeközben azzal védekezett, hogy Iphone-ját használva nézett fel a közösségi hálózatra, monitorának a közelében sem járt. Emellett azzal vádolta meg a biztosítótársaságot, hogy kémkedik alkalmazottai után. Állítása szerint egy ismeretlentől kapott korábban felkérést bejelölésre, amit elfogadott; ám később már úgy gondolta, hogy ezt használja a vállalat a munkatársak Facebook aktivitásának monitorozására *. Ezt a vádat a biztosítótársaság visszautasította.

Mindazonáltal a 31 éves hölgy nem kíván perre menni korábbi munkaadójával, és örül, hogy elbocsátását követően semleges hangvételű ajánlólevelet kapott a cégtől. „Megrendült a bizalmam bennük.” – nyilatkozta a svájci 20 Minuten hírlapnak. Emellett hangot adott a közösségi hálózatban való csalódottságának is: „A Facebook meghalt számomra.”

* A Facebook egyéni beállításainál megadható, hogy nyilvánossá kívánjuk-e tenni adatainkat. Amennyiben nem, akkor csak abban az esetben láthatók az olyan információk, mint az utolsó belépés időpontja, ha azt egy ismerősünk nézi meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés