Connect with us

Hirdetés

technokrata

Opera 10 – 30 százalékkal gyorsabb böngészés

Kütyük

Opera 10 – 30 százalékkal gyorsabb böngészés

Nem csak gyorsabb, de szinte tökéletesre emelkedett a kompatibilitás is.

A norvég fejlesztőgárda nemrég közzétette legújabb generációjának alfaverzióját (letöltés itt). A tízedik változat egyelőre nem kapott komolyabb hírverést, tekintve, hogy még közel sincsen végleges állapotban. Mindazonáltal már most képet alkothatunk arról, miben változik, változott a korábbi kiadásokhoz viszonyítva.

Például a sebességben. A norvégok közlése szerint a Presto 2.2-es renderelő motor alkalmazásával 30 százalékkal gyorsabbá válhat a böngészés, ha a korábbi, 2.1-es motor hajtotta browserekkel hasonlítjuk össze. Ismeretes, hogy az előd sem túl régi: az Opera 9.5-ös változatában debütált, 2008 júniusában.

Emellett javult a kompatibilitás is: a webes standardok minden korábbinál magas szinten támogatottak. Jól mutatja ezt, hogy az Opera 10 alfa státusza ellenére az Acid3 tesztet 100/100-ra képes teljesíteni. És nem csak a kompatibilitás miatt fogják szeretni a fejlesztők ezt a változatot, állítja a norvég vállalat, hanem annak a számos új technikának az implementálása miatt, amivel jobb weblapokat lehet létrehozni.

Opera Dragonfly

Mi kerül még bele az új böngészőbe? Gépelés közbeni helyesírás-ellenőrzés, automatikus frissítőmotor; plusz az Opera Mail immár támogatja a HTML formázással érkező e-mailek megjelenítését, írását. Az azonban egyelőre nem ismert, hogy mikor lesz belőle végleges változat – a fejlesztők weboldalán látható grafikon 2009-et jelöli céldátumként.

A szoftver legújabb változata letölthető gyors Download szerverünkről. Ebben a szoftver integráns részévé vált a Turbo technológia, mely a lassú Internet-csatlakozásokon gyorsítja fel a webezést.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés