Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel hozzád – a taxiban is

Kütyük

Közel hozzád – a taxiban is

Bankkártyás fizetés, egyszerűbb címkiadás a Taxi 4, és a Tele 5 Taxi társaságoknál a Pannon segítségével.

A budapesti autós közlekedés nehézségeit megtapasztalva nem csoda, hogy egyre többen ülnek taxiba, ha gyorsan és kényelmesen szeretnének eljutni úticéljukhoz. A technológia fejlődésével pedig egyre nagyobb igény merül fel arra, hogy a mobil kommunikáció nyújtotta eszközöket a taxitársaságok is kihasználhassák.

Budapest két taxivállalata a Pannonnal együttműködve alakította ki új, utasbarát szolgáltatásait. A taxitársaságok autóiba beépített mobil terminálok segítségével leegyszerűsödik mind a taxisok, mind pedig az utasok élete: a Pannon által biztosított ipari SIM kártya és a Pannon hálózata segítségével lehetővé válik a bankkártyás fizetés, az úgynevezett félcsendes címkiadás, sőt a Tele 5 Taxinál a chipkártyás ˝taxicsekkek˝ alkalmazása is.

A bankkártyás fizetés térhódításával az utasok részéről egyre gyakrabban merül fel az igény arra, hogy akár útközben is használhassák kártyájukat. Erre nyújt most lehetőséget a két taxitársaság: egyre növekszik ugyanis azon autók száma, amelyben már lehetőség van a kártyás fizetésre, és rövid időn belül az összes autót felszerelik az erre képes, egyúttal bizonylat nyomtatására is alkalmas terminállal. A Taxi 4 társaság összes, 311 gépjárműve rendelkezik POS terminállal, míg a Tele 5 taxi társaság 660 autójánál már működik a rendszer, és április elsejétől az összes, mintegy 800 autó rendelkezni fog POS terminállal.

Szintén e terminál segítségével valósul meg az úgynevezett félcsendes címkiadás, melynek lényege, hogy a számos esetben hangos és zavaró URH kapcsolatot részben kiváltva a taxisofőr az utas adatait már nem a rádión keresztül, hanem a terminál képernyőjén kapja, melyet szükség esetén eltárolhat, kinyomtathat.

Számos cég köt szerződést a taxitársaságokkal, hogy üzleti útjaikon rendszeresen igénybe vehessék a szolgáltatásokat. Manapság mindez papír alapú taxicsekk-tömbök segítségével történik, amelyek nyilvántartása, elszámolása idő- és költségigényes feladat, ahol igen nagy a hibázás lehetősége. Ezt kiküszöbölendő, a Tele 5 taxi chipkártyás taxicsekkeket vezet be, melyet a hagyományos bankkártyákhoz hasonlóan alkalmazva egyenlítheti ki az utas a viteldíjat. Az ügyfél pedig egy erre kialakított portál felületen valós időben követheti nyomon a taxival való utazási költségek alakulását.

˝A Pannon szolgáltatása nagyban segíti és leegyszerűsíti mindennapi munkánkat: gyorsabban, rugalmasabban és magasabb minőségben vagyunk képesek kielégíteni az utasok igényeit, kevesebb időt kell adminisztrációval töltenünk, és több lehetőség marad alaptevékenységünkre, az utasok szállítására˝ – mondta el Sipeki József, a Tele 5 Taxit üzemeltető Buda Kft. ügyvezető igazgatója. ˝Hosszú távra tervezünk, ezért már most elkezdtük a következő fejlesztéseket, amelynek keretében megvalósítjuk az úgynevezett ˝csendes˝ címkiadást, amikor sofőrjeink már nem az URH rádió segítségével kapják meg a címeket, hanem GPS koordináták alapján az viheti el a fuvart, aki a legrégebben várakozik az adott körzetben, vagy a legrövidebb idő alatt tud az utas rendelkezésére állni˝ – tette hozzá.

˝Alapításunk óta hűségesek vagyunk a Pannonhoz, így nem volt kérdéses, hogy az utazóközönség érdekében történő fejlesztéseket is velük karöltve végezzük el. A két hónapja működő rendszerről eddig csak pozitív tapasztalataink vannak, és végre számszerűen is láthatjuk a bankkártyás fizetésre való, egyre növekvő igényt˝ – nyilatkozta Pásztor Gábor, a Taxi 4 ügyvezető igazgatója. ˝Az összes taxitársaságnak a GPS alapú ˝csendes˝ címkiadás lesz a következő nagy lépés a fejlesztések terén. Reményeink szerint, ahogy eddig szinte mindenben, e téren is az elsők között leszünk˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés