Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 megapixeles kamera és érintőkijelző az új Nokiában

Kütyük

5 megapixeles kamera és érintőkijelző az új Nokiában

A Nokia a közeljövőben számos, érintőkijelzős új mobilt fog leleplezni.

A tegnapi napon már szemezgettünk a Nokiától valamilyen úton-módon kiszivárgott roadmapből, melynek ezúttal egy újabb elemét vesszük górcső alá. A jelenleg Nokia Eitri fejlesztési kódnevet viselő újdonság candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítással rendelkezik, előlapját pedig egy nagyméretű, egész konkrétan 3,5 colos képátlóval rendelkező TFT érintőkijelző uralja. Az ujjmozdulatokkal könnyedén kezelhető kijelző felbontása 640×350 pixel.

A hátfalba szerelt digitális fényképezőgépben egy 5 millió képpontos CMOS szenzor teljesít szolgálatot, és a kamerából természetesen az autofókusz funkciós sem hiányzik. Kár, hogy a vaku nem xenon-, hanem LED-alapkra építkezik. Az elkészült képek és videók egyrészt a 8 GB kapacitású belső memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon tárolhatók el.

A Nokia Eitri kapcsán szólnunk kell még a QWERTY billentyűzetes adatbeviteli lehetőségről, a proximity szenzorról (lásd iPhone), a mozgásérzékelőről, az integrált iránytűről, a sztereó FM rádióról, illetve az FM transzmitterrről. A hivatalos bejelentés időpontja egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés