Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon az első Google mobil

Kütyük

Magyarországon az első Google mobil

A HTC által kifejlesztett, első Android platformos telefon most Budapesten vendégeskedik.

Hazánkban először a MobilShow-n látható az első, Android operációs rendszerrel ellátott okostelefon, a T-Mobile G1 (népszerű nevén az első Google telefon). A HTC ezen új okostelefonja elsőként az Amerikai Egyesült Államok területén volt elérhető, és pletykák szerint csak 2009. első negyedévére várható hazánkban. Az újdonság a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területen rendezett MobilShow – INFOmarket – GameShow rendezvényen akár már most is megtekinthető a HTC hazai disztribútorának standján, a Speedshopnál. A kiállítás vasárnap estig várja az érdeklődőket.

T-Mobile G1
Az UMTS- és HSDPA-képes (7,2 Mbps) T-Mobile G1 első pillantásra leginkább az Apple iPhone-ra hasonlít, azonban van néhány jelentős különbség: a G1-en a kijelző alatt nem csak egyetlen kezelőszerv található, illetve a G1 szétcsúsztatható kialakítású, és egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet is magában rejt. A 158 gramm tömegű (iPhone 3G: 133 gramm), tehát nem éppen pehelysúlyú újdonság alaphelyzetben 117 milliméter hosszú, 55,7 milliméter széles, illetve 17,1 milliméter vastag.

A 480×320 pixeles felbontású és 3,2 colos képátlójú TFT érintőkijelző 65 ezer színárnyalatú (a Home Screen teljesen személyre szabható), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontású fényképek készíthetők (videófelvevő funkció az iPhone-hoz hasonlóan nincs!). Említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő (iránytűvel), a Wi-Fi és Bluetooth támogatás (A2DP nélkül), a 8 GB-ig bővíthető memória, az 5,5 órás beszélgetési idő, illetve a mintegy 400 órás készenlét (1.100 mAh lítium-ion).

A Google Maps (Street View), Google Talk, Gmail (push, full HTML) és YouTube alkalmazásokat felvonultató készülékhez alaphelyzetben egy 1 GB-os memóriakártya jár. A mozgásszenzoros telefonhoz az Android Marketről lehet letölteni különböző alkalmazásokat, zenéket pedig az Amazon MP3 Store-ból vásárolhatnak a felhasználók, 0,89 dolláros darabáron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés