Connect with us

Hirdetés

technokrata

BenQ-Siemens: végérvényesen vége a történetnek

Kütyük

BenQ-Siemens: végérvényesen vége a történetnek

Friss és egyben vélhetően a legutolsó hírek az egykori BenQ-Siemens háza tájáról.

A BenQ Mobile két évvel ezelőtt, 2006 őszén jelentette be, hogy csődbe ment az addig BenQ-Siemens néven mobiltelefonokat fejlesztő, gyártó és forgalmazó vállalat, melynek azonban egészen a mai napig vannak kihatásai.

2006 végén örömmel jelentették be, hogy a ComBase nevezetű vállalat átveszi a BenQ Mobile-nak a németországi Bocholtban található üzemét, így számos dolgozónak megmaradhatott a munkája. A bocholti üzem mind a mai napig a BenQ-Siemens készülékek garanciális és szervizelési ügyeit intézi, de már nem sokáig, ugyanis 2008 végén már az utolsóként forgalomba hozott BenQ-Siemens mobilok kétéves garanciája is le fog járni, ezenkívül pedig már az elmúlt hónapokban is szinte alig volt munkája az üzemnek.

Minden jel arra mutat, hogy a bocholti üzem az év végén be fog zárni, ami kilencvenkét alkalmazott utcára kerülését eredményezi majd. Egyesek még abban bíznak, hogy hátha érkezik egy befektető, mely az utolsó pillanatban megmenti a vállalkozást és újabb telekommunikációs munkával látja majd el azt.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés