Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beviharzott az első érintőkijelzős BlackBerry – újabb iPhone kihívó

Kütyük

Beviharzott az első érintőkijelzős BlackBerry – újabb iPhone kihívó

A RIM is előrukkolt egy érintésérzékeny kijelzővel ellátott új mobillal.

A BlackBerry 9500 Storm (Vihar) nevet kapott, candybar formájú telefon 112,5 milliméter hosszú, 62,2 milliméter széles és 14 milliméter vastag, miközben a mérlegen nem kevesebb mint 155 grammot nyom. Az előlapot egy 3,25 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú kijelző uralja, mely 360×480 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú (iPhone 3G: 3,5 col, 320×480 pixel). Az integrált mozgásszenzornak köszönhetően a spéci ClickThrough funkciós kijelző képe automatikusan elfordul, amint elforgatjuk valamilyen irányban a készüléket.

A megfelelő számítási teljesítményről egy 624 MHz-es órajelen ketyegő processzor gondoskodik, mely 128 MB RAM, illetve 1 GB adattároló memória társaságát élvezi, a telefon bővítőslotjába pedig microSD memóriakártyákat (maximum 8 GB) lehet behelyezni. Az autofókuszos és LED-vakus digitális fényképezőgép modulban egy 3 megapixeles CMOS szenzor rejtőzik, mely természetesen akár videók készítésére is alkalmas.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) telefon GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Bluetooth 2.0 vezeték nélküli technológiákat kapott, de a Wi-Fi valamilyen érthetetlen okból kifolyólag sajnos kimaradt belőle. Említést érdemel továbbá a fejlett e-mail kezelés, a beépített GPS-vevő (BlackBerry Maps), a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, az iPhone 3G-ből ugyebár hiányzó Copy/Paste funkció, illetve az 1.400 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (360 órás készenlét, 5,5 órás beszélgetési idő).

A BlackBerry 9500 Stormot Európában a Vodafone fogja forgalmazni, előreláthatólag a jövő hónap elejétől kezdve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés