Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefon a kocsikulcs szerepét is átveszi

Kütyük

A mobiltelefon a kocsikulcs szerepét is átveszi

És ez már abszolút nem sci-fi.

A legnagyobb japán mobil szolgáltató, az NTT DoCoMo, az egyik vezető japán mobilgyártó, a Sharp és a Nissan autógyártó cég közös sajtóbejelentésen számolt be arról, hogy egy újgenerációs mobiltelefonnak köszönhetően a kocsikulcsokat hamarosan már véglegesen el lehet felejteni.

Történt ugyanis, hogy az NTT DoCoMo a Sharp hathatós segítségével kifejlesztett egy olyan új mobil készüléket, mely többek közt a Nissan ˝Intelligent Key System˝ (Intelligens Kulcs Rendszer) technológiáját is magában rejti. Hogy ez pontosan mit is jelent? Nos ˝csupán˝ annyit, hogy ennek az új mobilnak a dedikált gombjaival egyszerűen nyithatóak és zárhatóak az új Nissanok ajtajai, ezenkívül pedig gombnyomásra indítható azok motorja.

A Nissan logós különleges mobiltelefon 2009-ben jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, elsőként természetesen Japánban. A Nissan egyébként az eddigiekben már több mint 950 ezer gépkocsi kulcsát látta el a 2002-ben debütált Intelligent Key System megoldással, mely tulajdonképpen nem más, mint egy kétirányú, vezeték nélküli adatátviteli megoldás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés