Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozilla Firefox mobilokon – csak 2 év múlva

Kütyük

Mozilla Firefox mobilokon – csak 2 év múlva

A Mozilla a jelek szerint abszolút nem kapkodja el a dolgot.

Már régóta tudtuk, most pedig hivatalos formában is megerősítették, hogy a Mozilla népszerű webböngésző alkalmazás a jövőben mobiltelefonokon is elérhető lesz. Mitchell Baker, a Mozilla Foundation első embere bejelentette, hogy a Firefox mobil verziójának fejlesztési munkálatai a legnagyobb rendben folynak, ez azonban sajnos nem jelenti azt, hogy egyhamar elérhetővé válna az új szoftver. Emberünk elmondta, hogy a mobil ˝Tűzróka˝ végleges kiadása minden valószínűség szerint csak 2010-ben fog napvilágot látni.

A jelenleg Fennec fejlesztési kódnevet viselő alkalmazás ugyanarra a magra épül, mint a PC-ken futó Firefox 3, és az ígéretek szerint teljesen ugyanolyan webes élményt biztosít majd a felhasználók számára a mobiltelefonokon, mint amilyet a személyi számítógépes verzió nyújt. A PC-ről mobiltelefonra történő migráció rendkívül egyszerű lesz, így például a cookie-k, a bookmark-ok és egyéb adatok másolása néhány pillanat alatt kivitelezhető lesz.

Várakozások szerint a Fennec többek közt Symbian, Windows Mobile és Linux operációs rendszerű készülékeken is futtatható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés