Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kelendő luxusmobilok – pénz nem számít!

Kütyük

Kelendő luxusmobilok – pénz nem számít!

A drága és exkluzív telefonok a jelek szerint világszerte egyre kedveltebbek.

Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy bár még mindig a filléres pre-paid mobilok iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, a luxus kategóriás telefonok is szépen lassan feljövőben vannak. A cég szakértői úgy vélik, hogy a jövő esztendőben már több mint 11 milliárd dollár értékben fognak eladni luxusmobilokat, 2013-ra pedig ugyanez a piaci szegmens várhatóan 43 milliárd dollárra fog hízni.

Az ABI Research adatai szerint idén globálisan mintegy 5,7 millió darab kuxusmobilt adnak el a különböző gyártók. Ebben a tekintetben Nyugat-Európa tanyázik az első helyen, mely régióban idén 1,9 millió ilyen készüléket adnak el, a második Észak-Amerika a maga 1,7 millió luxustelefonjával, a harmadik pedig Ázsia, ahol is 2008-ban a várakozások szerint 1,3 millió luxusmobil talál gazdára.

A legdrágább, abszolút egyedi megjelenésű, drágakövekkel díszített mobiltelefonokért akár több mint 1 millió dollárt (Crypto) is ki kell fizetni, a középkategóriában a néhány 10 ezer dolláros (Vertu, Gresso) telefonok nyomulnak, a legolcsóbb, de még mindig luxusmobil besorolású készülékek pedig akár már néhány 100 dollár (LG Prada, Samsung Armani) ellenében hazavihetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés