Connect with us

technokrata

Teszt: HTC Touch Pro – csúcsmobil a javából!

Kütyük

Teszt: HTC Touch Pro – csúcsmobil a javából!

Ezúttal a HTC Touch Diamond teljes billentyűzetes testvérmodelljét mutatjuk be Olvasóinknak: a HTC Touch Pro gyakorlatilag minden földi jóval fel van vértezve, de mérete és tömege is ehhez idomul.

Emlékezetes, hogy a HTC május elején Londonban leplezte le legfrissebb high-end készülékét, a Touch Diamond-ot, melynek néhány héttel később mutatkozott be a ˝bátyja˝: a spéci dobozt kapott HTC Touch Pro (Raphael) lényegében a nagysikerű HTC TyTN II közvetlen utódmodelljének tekinthető.

A Touch Diamond és a Touch Pro közötti legfontosabb különbség, hogy míg az előbbi modell egy hagyományos kialakítású készülék, addig az utóbbinak a felső szekcióját el lehet tolni jobbra, és így villámgyorsan elővarázsolható a géppuska kezű felhasználóknak szánt, teljes értékű, ötsoros QWERTY billentyűzet (ékezetes magyar karakterek nélkül). Ennek megfelelően ez az újdonság némileg nagyobb és jelentősen nehezebb, mint társa: a csukott helyzetben 102x51x18,1 milliméter méretű készülék tömege eléri a 165 grammot (Diamond: 102x51x11,5 milliméter, 110 gramm).

A TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú érintőkijelző VGA, vagyis 640×480 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú (Samsung i900 Omnia: 3,2 col, 400×240 pixel), az autofókuszos digitális fényképezőgép modul révén pedig maximum 3,2 megapixeles felbontású fotók készíthetők (Samsung i900 Omnia: 5 megapixel). Míg a Touch Diamondban nincs, addig a Touch Pro-ban van LED-segédfény; a videófelvevő maximális felbontása 352×288 pixel. Az előlapi második kamera VGA felbontású.

A belső memória áll egyrészt 288 MB RAM-ból, illetve 512 MB ROM-ból, és microSD memóriakártyákkal egyszerűen bővíthető (a slot eléréséhez sajnos le kell venni a hátlapot). Emlékezetes, hogy a Touch Diamondban kevesebb RAM de több felhasználói memória (4 GB) van, ellenben ez a készülék nem rendelkezik microSD bővítőslottal. A TouchFLO 3D felhasználói felület gyakorlatilag teljesen elfeledteti velünk, hogy egy Windows-os készüléket használunk: a grafikus UI remek designt kapott és könnyen kezelhető, de sajnos nem szabható személyre.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz), Windows Mobile 6.1 Professional alapú HTC Touch Pro megfelelő HSDPA/HSUPA lefedettség esetén maximum 7,2 Mbit/s-os letöltési, illetve 2 Mbit/s-os feltöltési sebességre képes. Említést érdemel továbbá az 528 MHz-es processzor, az integrált GPS-vevő, a Wi-Fi adatátvitel (802.11b/g), a TV-kimenet, illetve a sztereó FM rádió (RDS). Az 1.340 mAh kapacitású akksival (Touch Diamond: 900 mAh) szerelt készülék gyári alapcsomagjában sem TV-kábelt, sem pedig memóriakártyát nem találunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin