Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a digitális TV-s és TMC-s GPS navigátorok a feltört iGO hazájába

Kütyük

Jönnek a digitális TV-s és TMC-s GPS navigátorok a feltört iGO hazájába

Ma délelőtt az LCP Systems budapesti sajtótájékoztatóján jártunk.

Hegedűs Viktor, az LCP Systems ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a vállalat egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: az LCP Systems most ünnepli ötéves születésnapját. Emberünk kiemelte, hogy a 2003-ban három munkatárssal indult cég ma már hatvan embernek ad munkát, és a közeljövőben két új irodát tervez nyitni a régióban.

Egy érdekes adat: míg az első évben csak 60 millió forint volt az LCP Systems forgalma, addig 2007-ben már több mint 7,8 milliárd forint. Hegedűs Viktor elmondta, hogy a forgalom idén várhatóan 10-15 százalékkal fog növekedni a tavalyi esztendőhöz képest, vagyis a növekedés lassulóban van. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy ma Magyarországon egyre több olyan ˝pucér˝ GPS készülék kerül forgalomba, melyre nyíltan, vagy burkolt módon illegális (feltört) iGO szoftvert telepítenek. Hegedűs üdvözölte a hazai hatóságok azon közelmúltbéli razziáit, melyekre olyan helyszíneken került sor, ahol tört iGO-t telepítettek a felhasználók készülékeire. A cég egyébként a Nav N Go partnereként azon fáradozik, hogy az iGO 8 hamarosan a környező országokban, így például Bukarestben és Pozsonyban is élethű 3D objektumokat jelenítsen meg.

Az LCP Systems még ebben a hónapban, de legkésőbb szeptemberben széles körű TMC támogatással rukkol majd elő – mint ismeretes, első körben hazánkban csak a Garmin, illetve TomTom készülékek támogatják az augusztus elsején Budapesten indult RDS-TMC-t, mely augusztus második felében országos lefedettségűvé fog válni. A cég ezenkívül előrehaladott tárgyalásokat folytat az Antenna Hungáriával a digitális műsorszórás kapcsán, melynek eredményeképpen hamarosan digitális TV-vevővel kombinált GPS navigátorok is meg fognak jelenni az LCP Systems termékkínálatában. Ezen, egyelőre pontosan meg nem nevezett készülékek tesztelése egyébként már javában folyik.

Elhangzott továbbá, hogy míg tavaly még 45-55 százalékban oszlott le a cég forgalma a külföldi és hazai piacok között, addig ez az arány idén várhatóan 60-40 százalékra fog módosulni, ezenkívül pedig hazánkban immár nem a fővárosban, hanem a vidéki régiókban tapasztalható igazi forgalomnövekedés. Az LCP Systems szeptember közepén egyébként egy új terméktámogatási rendszer fog bevezetni, melynek részletei azonban egyelőre még ismeretlenek, de idővel minden titokra fény fog derülni!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés