Connect with us
Hirdetés

technokrata

5 megapixeles Motorola ZN5: ősztől kapható, de nem lesz olcsó

Kütyük

5 megapixeles Motorola ZN5: ősztől kapható, de nem lesz olcsó

Középkategóriás újdonság, nagyfelbontású kamerával, sajnos nem túl kedvező áron.

Az amerikai gyártó bejelentette, hogy idén szeptemberben kezdi meg a múlt hónapban bemutatott Motorola ZN5 európai kereskedelmi forgalmazását, és információink szerint nagyjából ekkor kerül majd sor a készülék magyarországi debütálására is. A Motorola ZN5 ajánlott végfelhasználói ára Európában 349 euró, vagyis átszámítva mintegy 80 ezer forint (a korábbi pletykák még 300 euróról szóltak). Ez az ár nem valami kedvező, hiszen ha belegondolunk, ezen az árszinten már Nokia N82 smartphone-t is kaphatunk, melyben ráadásul még UMTS, HSDPA, GPS és VGA felbontású videófelvevő is van. Mit is mondhatnék erre: nehéz ügy!

Motorola ZN5
A 114 gramm tömegű, candybar formájú telefon egész pontosan 118 milliméter hosszú, 50,5 milliméter széles és 16 milliméter vastag, vagyis csak egy kis jóindulattal nevezhető ultra-vékonynak, de még így is jóval karcsúbb, mint például a Nokia N82.

Az elhúzható lencsevédő mögött egy Kodak fejlesztésű, CMOS technológiájú képszenzor rejtőzik, melynek segítségével maximum 2.560×1.920 képpontos felbontású fényképek készíthetők. Ami újdonság, hogy nem csak JPEG, hanem nyers RAW fotókat is lőhetünk a ZN5-tel, ami viszont felettébb elkeserítő, hogy nem csak a VGA, hanem még a QVGA videófelvevő felbontás is hiányzik, így ezúttal be kell érnünk a 176×144 pixeles videófelbontással. A kamera kapcsán említést érdemel továbbá a xenon-vaku, az autofókusz, a Kodak Perfect Touch képminőség javító technológia, a panorámakép funkció, illetve az állítólagosan villámgyors működés (dedikált képfeldolgozó processzor).

A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalató, a 400 MB-os belső memória pedig microSD memóriakártyákkal bővíthető (a slot sajnos az akksi alatt van). A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Motorola ZN5 GPRS és EDGE hálózatokban használható, vagyis sem UMTS, sem pedig HSDPA nincs benne. Kárpótlásul viszont kapunk Wi-Fi-t (802.11b/g), Bluetooth 2.0-át (A2DP) és USB 2.0-át, valamint egy sztereó FM rádió és egy TV-kimenetet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés