Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új életre kel a Nokia N81 csúszkamobil

Kütyük

Új életre kel a Nokia N81 csúszkamobil

A készülék új szoftvere rengeteg változást hozott.

A Nokia Software Updater segítségével begyűjthető a Nokia N81 legfrissebb szoftvere: a 20.0.056-os verziószámot kapott firmware egyik meglepetése, az S60 3rd Edition Feature Pack 2-ből ismerős menü áttűnési effekt, melyet pletykák szerint hamarosan több korábbi Nokia (FP1) okostelefon is meg fog kapni. Ugyancsak újdonság a Flash Lite 3 támogatás, illetve a WRT (Web Run Time) kompatibilitás. Az új szoftvernek köszönhetően a Nokia N81 némileg gyorsabb működésévé vált, ezenkívül pedig a stabilitásán is sikerült egy kicsit javítani.

Talán már mondanom sem kell, hogy a Nokia Software Updater-rel történő frissítést megelőzően érdemes egy biztonsági mentést készíteni a telefonon tárolt adatainkról. Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#.

Nokia N81
A 140 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású készülék szétcsúsztatható kialakítást kapott és alaphelyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles, illetve 17,9 milliméter vastag. A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT display jó szokás szerint QVGA, azaz 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgépben egy 2 millió pixelt számláló CMOS szenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók, illetve 640×480 képpontos (15 fps) videófelvételek készíthetők.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára épülő Nokia N81 GPRS, EDGE és UMTS kompatibilis, a HSDPA-t viszont nem támogatja. A 802.11b/g WLAN kontoller és a Bluetooth 2.0 (A2DP) vezérlő szerencsére adott, mint ahogy a microUSB interfész is a telefon részét képezi. A telefonnal azonnal kereshetünk a Nokia Music Store zenebolt és az új N-Gage játékszolgáltatás zenéi és játékai között, melyeket a készüléken megvásárolhatunk, kezelhetünk és természetesen le is játszhatunk

Az 1.050 mAh kapacitású BT-6MT akkumulátor optimális esetben 410 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt biztosít a számunkra. Említést érdemel továbbá a sztereó FM rádió, a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a dedikált zene- és játékgombok, a microSD bővíthetőség, illetve a Push To Talk támogatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés