Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Nokia mobil – luxus, fény, csillogás

Kütyük

Új Nokia mobil – luxus, fény, csillogás

Akinek a Nokia legfrissebb luxusmobilja egyszerűen már túl snassz…

Emlékezetes, hogy a finnek tavaly november közepén mutatták be legfrissebb luxus kategóriás mobiltelefonjukat, a korábbi 8-as sorozatú modellek méltó folytatásának tekinthető Nokia 8800 Arte-t. Nos egy bizonyos Thomas Heyerdahl nevezetű norvég ékszerész most kezelésbe vette a készüléket, melynek navigombján és egyéb részein összesen 112 darab valódi gyémántot helyezett el. A mindössze 100 példányban készülő, számozott hátlapú telefon ára átszámítva mintegy 940 ezer forint.

Nokia 8800 Arte
A nem kevesebb mint 150 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy a Nokia 7900 Prism-éhez hasonló, OLED technológiájú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

Fontos előrelépés, hogy a hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén immár akár 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban is fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal nem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Arte GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban használható, és természetesen Bluetooth kompatibilis. MicroSD memóriakártyákat ugyan nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória 1 GB-os kapacitással bír. Szólnunk kell továbbá a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról. A mozgásszenzoros telefonnal egyébként akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés