Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észbe kell vésni az energiatudatosságot

Kütyük

Észbe kell vésni az energiatudatosságot

A digitális életstílus is erős hatással van bolygónk egészségére és az energiaköltségekre.

A globalizáció, a globális infrastruktúrafejlődés, a digitális életstílus térhódítása és a klímaváltozás mind hatalmas költségekkel és energiaigénnyel járnak. Ugyanis energia működteti a különböző technológiai vívmányainkat, és energia hajtja digitális gazdaságunkat, adatközpontjainkat – azokat az óriási adattárházakat, amelyek az összes pénzügyi adatunktól a kedvenc képeinken át, a meghatározó jelentőségű hatalmas kereső adatbázisokig tárolnak minden, szinte végtelen számú adatot. A gazdaság és az internet bővülésével a szén-dioxid kibocsátás is nagymértékben nőtt. A fenntarthatóságot tekintve kulcsfontosságú, hogy a hatékonyságon és az energia-menedzsmenten keresztül csökkentsük az energia-igényt. Ehhez már idejekorán meg kell kezdeni az energiatudatos oktatást.

Erre jó például az EnergiaKaland website, ami általános és középiskolások energiatudatosságra neveléséhez járul hozzá játékos és informatív formában. A Carnation az E.ON Hungária megbízásából készítette, oktató-animációi az E.ON UK EnergyExperience anyagai alapján készültek. Emellett a tartalom az eredeti angol példák helyett hazai információkkal biztosítja 4 korosztály (6-18 év) számára játékos formában az ismeretszerzést, a környezettudatos gondolkodás elsajátítását valamint az energiával kapcsolatos kompetenciák fejlesztését. A weboldal tartalmának összeállítását pedagógus szaktanácsadók valamint az E.ON Hungária szakértői támogatták.

A website fejlesztésének első fázisa lezárult, de a nyár folyamán folytatódik a bővítés, egyrészt a most még angol nyelvű animációk lokalizálásával valamint új, ismeretterjesztő anyagok és tanári segédletek megvalósításával, remélve, hogy a website egy progresszív folyamat kezdete a diákok környezettudatos nevelése terén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés