Connect with us

Hirdetés

technokrata

Indul a Goldenblog 2008

Kütyük

Indul a Goldenblog 2008

A hvg.hu június 2-án negyedik alkalommal is útjára indítja hagyományos blogversenyét, a Goldenblogot, mely idén közel három hónapon át fog tartani.

A hvg.hu 2005-ben indította el először a Goldenblogot. A díj fogadtatása már a versenykiírás napján felülmúlta a portál várakozásait: a felhívás híre néhány nap alatt végigsöpört a magyar blogoszférán. Az idén negyedik évébe forduló verseny célja nem változott: az eddigiekhez hasonlóan most is a hazai blogélet fellendítése és a legjobb blogok szélesebb körben való megismertetése a fő szempont.

A Goldenblog 2008-as megméretésében előre rögzített kategóriákban zajlik majd a verseny. Fontos változás, hogy az idén nem egyszerre lesz minden kategória versenye, hanem tíz héten át, heti egy témában (a kategóriák: „mainstream”, gasztroblogok, kulturális blogok, IT-blogok, szórakozás blogok, tanácsadói blogok, hírblogok, komplex blogok, fotóblogok, helyi.érték). Ezáltal a szervezők reményei szerint az egyes kategóriák nagyobb figyelmet kapnak, és a zsűritagoknak több idejük lesz a blogok átnézésére.

Az eddigieknél nagyobb szerepet kap az értékelésben a verseny aktív közönsége. Nevezéskor a nevező személy bejelölheti, hogy kíván-e abban a kategóriákban zsűrizni, amelyikbe blogot ajánlott. A közönségzsűri mellett értékel egy szakmai zsűri is, amelynek tagjai a hvg.hu újságírói, a HVG Online csoport tematikus oldalainak szerkesztői és a tavalyi verseny díjazottjai közül kerülnek ki. A két zsűri végső listáját a szervezők összesítik, mindkét lista azonos súllyal fog szerepelni a végeredményben.

Az idén először külön versenyeznek a „profi” és „amatőr” indulók. A nagy olvasottságú portálok, kiadványok, szervezetek által indított, támogatott blogok külön kategóriába kerülnek, melyben csak közönségszavazás lesz, méghozzá egy egész nyáron át tartó, nyílt szavazás.

A mainstream kategórián kívüli kilenc kategóriagyőztes közül a tavalyi nyertesek és a hvg.hu zsűritagjai választják ki a verseny abszolút győztesét. A győztes kilétét a nyárvégi díjátadó gálán hozzák nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés