Connect with us

Hirdetés

technokrata

GTS-Datanet: kapu Dél-Európa felé

Kütyük

GTS-Datanet: kapu Dél-Európa felé

Egy régió, egy hálózat, egy ajánlat.

A Columbia Capital, M/C Venture Partners és Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium lezárta a GTS Central Europe (GTS CE) felvásárlását. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. Az új tulajdonos legfontosabb céljának a GTS CE regionális szerepének erősítését tekinti a cégcsoport cseh, szlovák, lengyel, magyar és román leányvállalatainak még szorosabb együttműködésén keresztül.

A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az informatikai és telekommunikációs szektorban érdekelt amerikai befektetői csoportok, míg az Innova Capital az egyik vezető magántőke befektető csoport Közép-Európában. A konzorcium további tagjai a Bessemer Venture Partners valamint más kiemelt pénzügyi befektetők.

A konzorcium a GTS CE ügyvezető igazgatójának Adam Sawickit jelölte ki. A szakember ezt megelőzően a TeliaSonera International Carrier vezérigazgatójaként, és egyben a cég Egyesült Államokért és Nyugat-Európáért felelős üzletfejlesztési elnökhelyetteseként dolgozott.

A GTS CE a régió alternatív távközlési szolgáltatója, amely a térségben közel 60 000 km hosszú távközlési hálózattal rendelkezik. A GTS CE leányvállalatokat működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, de szolgáltatásai partnerein keresztül elérhetők a balti államokban, Szlovéniában, Horvátországban, a Balkán országaiban, Törökországban, Oroszországban, Ukrajnában és a Közel-Keleten is.

A GTS cégcsoport az elmúlt években komoly szerepet vállalt a közép-kelet-európai alternatív távközlési piac konszolidálódásában. A GTS CE 2004-ben felvásárolta a cseh Aliatel, 2005-ben a lengyel Energis, a cseh Contactel, illetve a Csehországban és Szlovákiában működő Telenor/Nextra távközlési szolgáltatókat. Az akvizíciók mellett a GTS CE jelentős belső átalakuláson is keresztülment az elmúlt években. Az évezred elején az egymáshoz lazán kapcsolódó cseh, szlovák, lengyel, magyar és román leányvállalatokból mára egy egységes hálózattal, régiós ügyfeleket is kiszolgálni képes értékesítési és műszaki csapattal rendelkező közép-európai cégcsoport jött létre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés