Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajzolj térképet te is! – indul a verseny

Kütyük

Rajzolj térképet te is! – indul a verseny

Mi is tevékeny részesei lehetünk a digitális térképek folyamatos javításának, de ezúttal nem egy egyszerű térkép hibabejelentő szolgáltatásról van ám szó.

Az első nyomtatott magyar térkép idén ünnepli 480. születésnapját. Bakócz Tamás titkára, Lázár deák 1528-ban készítette és adatta ki, s habár a térkép tájolása eltér a számunkra megszokott északitól, mégis könnyedén felismerhetőek rajta az ismerős tájak. A nagyközönség számára manapság a világhálón megtalálható térképek jelentik ˝A˝ térképet. A modern technológiának köszönhetően nemcsak könnyen megtalálhatók rajtuk a keresett helyek, de segítségükkel útvonalat tervezhetünk, vagy akár saját fényképeinket is felrakhatjuk rájuk.

A nemes évforduló kapcsán a graphIT keresi a XXI. század Lázár deákját, aki a nagy térképkészítők nyomdokaiba lépve, korunk legmodernebb eszközeivel kartografálná a graphIT által forgalmazott Navteq térképi adatbázist. A cél, hogy az adatbázisból a graphIT a pályázókkal közösen létrehozza az elérhető legszebb, leginformatívabb digitális térképet, ami hátteréül szolgálhat webes alkalmazásoknak, vagy más komoly térképi elemzéseknek Magyarország s talán egész Európa területén.

A graphIT térképkészítési versenyen a feladat nem más, mint körülbelül egy megye kiterjedésű térkép kartografálása (térkép megrajzolása) adott technológiával, meghatározott specifikáció szerint. A kartografálás elvégzéséhez a jelentkező 1 darab, 30 napos licenccel rendelkező GeoMedia 6.1 Professional, GeoMedia WebPublisher és egy GeoLabel Pro szoftvercsomagot kap. A beadott térképeket felkért szakmai zsűri értékeli ki, és ennek alapján hirdetik ki a győztest. A kész térképek a cég weboldalán megtekinthetőek lesznek, ahol szavazni is lehet majd rájuk.

A graphIT az első három helyezettet díjazza:
-első helyezett díja: egy ASUS eee PC (79.900 forint)
-második helyezett díja: féléves ösztöndíj (40.000 forint)
-harmadik helyezett díja: féléves ösztöndíj (25.000 forint)

Beadási határidő: 2008. július 25. 17:00. A díjak átadására 2008. szeptember 24-én kerül sor, az Intergraph felhasználók szakmai napján.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés