Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia N82: a geotagging után itt a detagging

Kütyük

Nokia N82: a geotagging után itt a detagging

Nem feltétlenül jó, ha bárki megtudhatja, hogy fényképeink pontosan hol készültek.

Alig pár napja cikkeztünk a Nokia N82 egyik legújabb funkciójáról, a 20.0.062-es firmware óta elérhető geotaggingről, melynek most megérkezett az ellentétes hatású társa. Mint ismeretes, a geotagging lényege, hogy a mobiltelefon nem csak a különböző expozíciós adatokat, hanem a készítés helyének pontos GPS koordinátáit is elmenti a fényképek EXIF állományába.

Ez alapvetően hasznos funkció, hiszen ennek segítségével a későbbiekben akár néhány gombnyomással visszanavigálhatunk a fénykép készítési helyére, azonban amennyiben a fotót feltöltjük a világhálóra, adott esetben sértheti a személyiségi jogainkat, hogy bárki könnyedén megállapíthatja, hogy hol lőttük az adott felvételt.

Ezen problémát orvosolandó alkotta meg a Photo Detagger nevezetű kis alkalmazást Tea Vui Huang. A program segítségével pillanatok alatt eltávolíthatók a kényesnek tartott adatok a fotókból, melyeknek egyébként így még a mérete is csökken mintegy 3-5 KB-tal. Az eredeti felvételek természetesen érintetlenül maradnak, az újonnan létrejött, immár GPS-adatoktól mentes képek pedig nyugodt szívvel bárkivel megoszthatók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés