Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon-töltés laptopról

Kütyük

Mobiltelefon-töltés laptopról

Sleep-and-Charge USB portok a Toshibánál.

Négy modelljét is megújította nemrég a távol-keleti vállalat, mellyel (legalábbis méretben) az összes szegmenst lefedte. A 13,3 colos U400, a 14,1 colos M300, a 15,4 colos A300 és a 17 colos P300 egyaránt felfrissült. A modellek egyik érdekessége, hogy új multimédia gombokat kaptak, fehér LED-es megvilágítást, illetve jutott hely a Dolby Surround Room hangzást biztosító elemeknek is. Most mégsem emiatt írunk a masinákról, hanem egy szintén figyelmet érdemlő, de más irányú fejlesztésről.

Ez pedig nem más, mint az úgynevezett Sleep-and-Chardge USB port. Közismert, hogy a noteszgépek akkumulátorairól más hordozható készülékek (fényképezőgépek, hordozható lejátszók, mobiltelefonok) is tölthetők, ha arra USB kábelen keresztül lehetőség van. A Toshiba ezt fejlesztette tovább azzal, hogy a notebookok akkor is képesek energiával ellátni a rá csatlakoztatott kütyüket, ha kikapcsolt (vagy készenléti) állapotban vannak. Ennek meg van az az előnye, hogy nem kell pusztán csak a töltés miatt elindítani a laptopot, illetve csak ezen célból bekapcsolva hagyni a masinát.

Ezt a funkciót természetesen nem azért találták ki, hogy legyen mivel lemeríteni hordozható számítógépünk akkumulátorát. Ha bajba kerülnénk valamelyik mobil készülékünk töltöttségével, azaz lemerülés-közeli állapotba kerül, netán le is merül, akkor legyen egy vészmegoldás az ember kezében egy ilyen eshetőségre. Például pár percnyi töltéssel pumpálható annyi energia egy telefonba, amivel még egy SMS elküldhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés