Connect with us

Hirdetés

technokrata

Frissül a Nokia N95 8GB: itt az automatikus kijelzőkép elfordítás

Kütyük

Frissül a Nokia N95 8GB: itt az automatikus kijelzőkép elfordítás

A Nokia hamarosan ismét felfrissíti az N sorozat egyik csúcsmodelljét.

Kezdjünk egy kis visszatekintéssel: a Nokia N95 8GB tavaly november végén kapta meg a 10.0.021-es szoftvert nyugdíjazó 11.0.026-os firmware-t, melyet aztán idén év elején követett a jelenleg elérhető legfrissebb szoftver, mely a 15.0.015-ös verziószámot viseli magán.

A legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a 8GB integrált memóriával rendelkező N95 néhány napon belül egy újabb firmware-t fog kapni. A 20.0.016-os verziójú szoftver egyik legfontosabb újdonsága nem más, mint az automatikus kijelzőkép elfordítás funkció. A Nokia N82-vel debütált funkció lényege, hogy amennyiben elfordítjuk a telefont, akkor a kijelzőn megjelenő kép is automatikusan elfordul. A ˝sima˝ N95-ben egyébként továbbra sem működik ez a feature, noha a telefon az integrált mozgásérzékelője révén minden további nélkül alkalmas lenne rá.

A 20.0.016-os firmware kapcsán említést érdemel még a stabilabbá tett WLAN, Bluetooth és USB kapcsolat, a továbbfejlesztett böngésző és üzenetküldő funkciók, illetve az enyhén módosított galéria. Ahogy azt már megszokhattuk, az új szoftvernek köszönhetően egy kicsit fürgébbé válik a telefon működése, ezenkívül néhány kisebb-nagyobb hibát és egyéb problémát is orvosoltak a fejlesztők. A frissítést egyébként legegyszerűbben a Nokia Software Updater alkalmazás, illetve az internet segítségével szerezhetjük majd be, de természetesen a hivatalos Nokia szervizekben is feltelepítik azt a készülékünkre. A frissítés végrehajtása előtt érdemes lementeni a telefonon tárolt adatainkat.

A telefonról készített részletes tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés