Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: 28 megabit le, 2 megabit fel – nem is rossz!

Kütyük

Vodafone: 28 megabit le, 2 megabit fel – nem is rossz!

A vörös szolgáltató eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol.

Míg a T-Mobile az LTE-t, addig a Vodafone a HSPA Evolution technológiát demózza a CeBIT-en. A hannoveri szakkiállításon a Vodafone működés közben mutatja be a HSPA+ technológiát, mely tulajdonképpen nem más, mint a jelenleg már egyre szélesebb körben használatos HSPA továbbfejlesztett, jelentősen nagyobb sebességre képes új változata. A Vodafone az Ericsson hathatós segítségét élvezve egész konkrétan a HSPA+ Release 7 (HSPA Evolution) megoldásban rejlő lehetőségeket kívánja bemutatni.

Míg az operátorok által jelenleg biztosított HSPA szolgáltatások túlnyomó többsége maximum 3,6 és 7,2 Mbit/s közötti letöltési sebességet biztosít az előfizetők számára, és elméleti sebesség maximum 14,4 Mbit/s, addig a HSPA+ technológia révén a 28,8 Mbit/s-os download-, illetve 2 Mbit/s-os upload speed elérése sem lehetetlen. A HSPA+ a gyorsabb működést több antenna (Multiple Input Multiple Output) használatával éri el, mind a bázisállomások, mind a végberendezések szintjén, ezenkívül pedig egy komplex modulációs technikát (64-QAM HSDPA) használ.

A Vodafone képviselői a CeBIT-en ezenkívül megerősítették, hogy a szolgáltató az idei év végére több országban is 14,4 Mbit/s-ra fogja gyorsítani jelenlegi HSPA hálózatait.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés