Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss közlekedési infók a GPS-en: SIM kártyás TomTom újdonság

Kütyük

Friss közlekedési infók a GPS-en: SIM kártyás TomTom újdonság

Most először az új és a meglévő TomTom GO eszközök HD Traffic készek.

A TomTom bejelentette HD Traffic vevőjének bevezetését, mely a TomTom vásárlóknak a legfrissebb közlekedési információkat nyújtja. A HD Traffic vevő beépített SIM kártyával rendelkezik a GPRS kapcsolathoz, és az autó szivargyújtójához csatlakozik. Önálló tartozékként is kapható, vagy a TomTom Go termékcsalád bizonyos tagjainak részeként 6 hónapos HD Traffic szolgáltatás előfizetéssel.

A több forrásból származó közlekedési adatoknak köszönhetően a TomTom HD Traffic lehetővé teszi a felhasználók számára az úticéljukhoz vezető legjobb útvonal egyszerű megtervezését. A felhasználók gyakoribb közlekedési információ frissítést kapnak, így jobban informáltak a forgalmi helyzetről, és pontosabb utazási és érkezési időpont becsléshez jutnak. Ezen felül a HD Traffic több utat fed le, így a vezetők előre tudják hogy az alternatív útvonal esetleg jobb választás, és elkerülhetik a felesleges késlekedést.

A HD Traffic információs szolgáltatás jelenleg Hollandiában érhető el, bevezetését Németországban és az Egyesült Királyságban az idei évre tervezik. A franciaországi szolgáltatást várhatóan 2009-ben vezetik be – a cég hazai terveiről egyelőre sajnos nincsenek információink. ˝A közlekedési dugók elkerülése az utazás előtt és alatt alapvető fontosságú minden vezető számára uticélja elérésének érdekében˝ – mondta Harold Goddijn a TomTom vezérigazgatója. ˝A HD Traffic vevővel a TomTom Go vásárlóink most részesülhetnek elsőosztályú közlekedési információinkból˝.

A HD Traffic vevő egyszerűvé teszi a közlekedési információk vételét. A vezetők könnyedén csatlakoztatják a vevőt a TomTom eszköz miniUSB portjához és az autó szivargyújtójához. Az új TomTom HD Traffic vevő GPRS modemmel rendelkezik és 12-24 Voltos szivargyújtó adapterrel működik. A beépített lítium-ion akkumulátorral, mindössze 128 grammos tömegével és 122x45x25 milliméteres méretével a TomTom HD Traffic vevő teljes mértékben hordozható.

A HD Traffic vevővel kompatibilis eszközök: TomTom Go 930 (T), TomTom Go 730 (T), TomTom Go 530 (T), TomTom Go 920 (T), TomTom Go 720 (T), TomTom Go 520 (T).

A HD Traffic vevő javasolt kiskereskedelmi ára 99,95 euró, mely tartalmaz egy 6 hónapos, 60 euró értékű HD Traffic előfizetést. Ezzel egyébként az új TomTom Go 730 HD Traffic és TomTom Go 930 HD Traffic készülékek is rendelkezni fognak. A HD Traffic szolgáltatás egy teljeskörű fix díjért érhető el. Ez nem tartalmaz rejtett költségeket, és az előfizetés könnyen megújítható. A HD Traffic vevő az év folyamán egy szoftver frissítéssel válik kompatibilissé a többi TomTom eszközzel, azokban az országokban, ahol elérhető a HD Traffic szolgáltatás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés