Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elmagyarázzuk: új Sony Ericsson típusjelzések

Kütyük

Elmagyarázzuk: új Sony Ericsson típusjelzések

A Sony Ericsson háza táján mostanság új szelek fújnak…

…legalábbis a készülékek névadási procedúráját illetően mindenképpen. Kezdjük hát szépen sorban az összes, Sony Ericsson típusjelzés körüli újdonság taglalását: az első és talán legfontosabb, hogy a gyártó új modelljei nevének végéről szépen lassan kikopik a már évek óta jól ismert ˝i˝ betű (például: Z310i, vagy K850i). Az ˝a˝ és ˝c˝ típusvég megmarad, ugyanígy mint eddig, az amerikai és kínai piacra szánt telefonok jelölésére.

Azt egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy milyen sors vár a cég elmúlt években komoly sikereket aratott, K-sorozatú Cyber-shot telefonjaira, az mindenesetre bizonyos, hogy a Sony Ericsson legújabb, az idei Mobil Világ Kongresszuson bejelentett Cyber-shot mobiljai (C902, C702) már a vadonatúj C-sorozatba tartoznak.

A W típusjelzés ugyanúgy mint az eddigiekben, a jövőben is a Walkman sorozatra utal, vagyis azt jelenti, hogy éppen egy zenelejátszásra kihegyezett Sony Ericsson készülékhez van szerencsénk. A megújult S-sorozat esetében az S betű nem a Slider, vagy Swivel, hanem a Snapshot szóból eredeztethető. Az idén év elején debütált R-sorozatba az elsősorban rádióhallgatáshoz szánt mobilok (R300, R306) tartoznak.

Amennyiben egy G-sorozatú Sony Ericssont fogunk a kezünkben, akkor egy úgymond Generation Web kategóriás okostelefonhoz van szerencsénk, a G termékcsalád bátyja pedig a high-end smartphone-okat magába tömörítő Xperia sorozat. Ez utóbbinak a Windows Mobile 6.1 szoftveres Xperia X1 az első tagja. Kíváncsian várjuk egyébként, hogy hogyan alakul majd a jó öreg P-sorozat jövője, melyről egyelőre elég keveset lehet tudni (például P5i).

A betűjelzést követően ugyebár három szám szokott következni. Ezek közül mostantól az első a tudásra (9-8: high-end, 7-6-5: középkategória, 4-3-2-1: low-end), a második az újabb generációs kiadásra (1-2-3…), az utolsó pedig a formára (0-1-2: candybar, 3-5: slider, 6-7-8: clamshell, 9: egyéb) utal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés