Connect with us

technokrata

Üzemanyagcella az ultra-vékony Motorola mobilban

Kütyük

Üzemanyagcella az ultra-vékony Motorola mobilban

Újgenerációs áramforrást kapnak a mobiltelefonok.

Először egy hónapja írtunk arról, hogy az Angstrom Power és a Motorola közös üzemanyagcellás fejlesztésekbe kezdett, most pedig végre már egy fotónk is van arról, hogy pontosan hogyan is néz ki a fejlesztési projekt első kézzel fogható gyümölcse. A Micro Hydrogen nevezetű platformot az Angstrom Power elsőként egy alig 11,5 milliméter vastag Motorola SLVR L7-es készülékbe integrálta, még pedig oly módon, hogy az üzemanyagcellás energiaforrás ellenére nem változott a telefon mérete és borítása.

A fejlesztők elmondása szerint az üzemanyagcellás Motorola mobil körülbelül kétszer annyi ideig használható üzemanyagcella révén, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátora segítségével. Ráadásul el lehet felejteni a többórás akkumulátortöltési procedúrát, hiszen az újfajta üzemanyagcella mindössze néhány perc újratölthető.

A Micro Hydrogen technológiát egyébként nemrégiben már független szervezetek is bevizsgálták, és kijelentették róla, hogy akár repülőgépeken is teljes biztonsággal használható. Az elmúlt hónapokban már több mint 60 sikeres próbarepülés közben tesztelték az üzemanyagcellát. A cég szerint, amennyiben minden jól megy, akkor 2010-ben már több mint 1 milliárd Micro Hydrogen áramforrást adnak majd el világszerte. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin