Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Online randik

Interneten (is?) keressük társunkat. Na és persze pornót is, ha nő éppen nem akad…

Vajon a szülők tudják, hogy mit csinálnak gyermekeik miközben interneteznek? És vajon mit csinálnak a szülők, amikor szörfölnek a neten? Idegenekkel beszélgetnek? Jobban szeretik online ismerőseiket, mint a barátaikat? Vajon hányan használták már a világhálót arra, hogy randevúzzanak, kifizessék a számláikat vagy játsszanak? Továbbá miként viszonyulnak mindezek a valós élet dolgaihoz?

A Symantec, a Norton biztonsági szoftverek gyártója, fel akarta mérni, hogy mivel töltik idejüket az emberek a világhálón való szörfölés közben, ezért a Harris Interactive-val összefogva több ezer gyermeket és felnőttet kérdeztek meg online viselkedési szokásaikról. A kutatás leginkább az Egyesült Államokra, Nagy Britanniára, Ausztráliára, Németországra, Franciaországra, Brazíliára, Kínára és Japánra terjedt ki. A Symantec a Norton Online Living Reportban összesítette a válaszokat.

Megfigyelhető, hogy világszerte a felnőtt internetezők 45 százaléka köt online barátságokat, mely arra enged következtetni, hogy a nevezetes szállóige, mely szerint ne állj szóba idegenekkel, nem érvényes az online kapcsolatokra. Még meglepőbb, hogy az online barátkozók fele érezte jobban magát ezekben a kapcsolatokban, mint a baráti viszonyaiban. További népszerű tevékenységek a világhálón: randevúzás, internetes közösségi oldalak, játékok.

Amit a gyerekek csinálnak világszerte a világhálón
Vajon a szülők valóban tudják mit csinál gyermekük internetezés közben? A szülők az Egyesült Államokban azt hiszik, hogy gyermekeik havonta két órát töltenek a számítógép előtt, valójában azonban ez a szám mintegy húsz óra! A 13-17 év közötti tinédzserek 41 százaléka szerint szüleiknek fogalamuk sincs arról, hogy mire keresnek rá az Interneten.
Íme egy lista, hogy ténylegesen mit csinálnak a gyerekek az Interneten:
Barátkoznak – Minden tíz, 8 és 17 év közötti gyerek közül 4 szerez barátokat online. Ha a tinédzsereket nézzük, ez az arány 60 százalékra emelkedik. Minden harmadik amerikai gyerek nyilatkozott úgy, hogy szívesebben tölti idejének nagy részét online „barátaival”.
Közösségi kapcsolatépítés – A tinik 67 százaléka látogatja „állandóan” vagy „gyakran” az internetes közösségi oldalakat. Amikor ilyen oldalakról van szó, a gyerekek viselkedése hasonlít szüleikére. Ebben az esetben míg az amerikai szülők 47 százaléka szörföl „állandóan”, „gyakran” vagy „néha” ilyen oldalakon, addig gyerekek 46 százalékára jellemző ugyanez. Ha Kínát nézzük, ez a szám 78 és 85 százalék.
Vásárlás – Minden harmadik amerikai gyerek nyilatkozott úgy, hogy „nagyon magabiztos” vagy „magabiztos” az online vásárlás során. Ez az érték eléri a 69 százalékot a kínai fiatalokat tekintve.
Személyes adataik kiadása – 10 gyermekből 4 kapott már online felkérést személyes adatainak kiszolgáltatására.
Idegenek próbálják megközelíteni őket – Az amerikai fiatalok 16 százalékát próbálták már megkörnyékezni idegenek. Habár a felnőttek csupán 6 százaléka gondolja úgy, hogy idegenek megpróbálhatnak a gyermekek közelébe férkőzni.

Íme az egyik legmegdöbbentőbb adat: világszerte a szülők mintegy 48 százaléka gyakorol csak szülői kontrollt gyermekük online tevékenységére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés