Connect with us

technokrata

Mégsem száll ki a Motorola?

Kütyük

Mégsem száll ki a Motorola?

Jelen állás szerint az amerikai gyártó továbbra is a mobilpiac jeles szereplője szeretne maradni.

A Motorola gyenge teljesítménye miatt az elmúlt hetekben egyre több pletykát lehetett hallani, mely szerint a cég hamarosan ki fog szállni a mobil business-ből, és a jövőben inkább a vállalati és kormányzati iparágra kíván fókuszálni. Korábban azt rebesgették, hogy a Sony Ericsson vásárolja majd fel a Motorola mobil részlegét, később pedig arról érkeztek hírek, hogy egy titokzatos kínai vállalat tűnt fel a lehetséges vásárlójelöltek között.

Nos, a legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben a Motorola nem kíván megszabadulni a mobiltelefonokkal foglalkozó részlegétől. Ezúttal maga Greg Brown, a Motorola vezérigazgatója nyilatkozta azt, hogy a Motorola továbbra is teljes mértékben elkötelezettnek érzi magát a mobiltelefonos szektor mellett, vagyis hamisak voltak a cég távozásáról szóló feltételezések. Emberünk elismerte, hogy a Motorola felett mostanság viharfelhők gyülekeznek, azonban úgy véli, hogy erre nem a mobil piacról történő kivonulással, hanem igazán ütős új készülékek bemutatásával kell reagálni.

Mint ismeretes, a múlt heti Mobil Világ Kongresszuson a Motorola elég visszafogott teljesítményt mutatott, hiszen mindössze két low-end készüléket és egy ráncfelvarrt mobil jelentett be. Az amerikai székhelyű vállalatot sokáig, mint a világ második legnagyobb mobilgyártóját jegyezték, azonban a közelmúltban a dél-koreai Samsung elvette az ezüstérmet a Motorolától. A piacot továbbra is a finn Nokia dominálja.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin