Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégsem száll ki a Motorola?

Kütyük

Mégsem száll ki a Motorola?

Jelen állás szerint az amerikai gyártó továbbra is a mobilpiac jeles szereplője szeretne maradni.

A Motorola gyenge teljesítménye miatt az elmúlt hetekben egyre több pletykát lehetett hallani, mely szerint a cég hamarosan ki fog szállni a mobil business-ből, és a jövőben inkább a vállalati és kormányzati iparágra kíván fókuszálni. Korábban azt rebesgették, hogy a Sony Ericsson vásárolja majd fel a Motorola mobil részlegét, később pedig arról érkeztek hírek, hogy egy titokzatos kínai vállalat tűnt fel a lehetséges vásárlójelöltek között.

Nos, a legfrissebb híradások most arról szólnak, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben a Motorola nem kíván megszabadulni a mobiltelefonokkal foglalkozó részlegétől. Ezúttal maga Greg Brown, a Motorola vezérigazgatója nyilatkozta azt, hogy a Motorola továbbra is teljes mértékben elkötelezettnek érzi magát a mobiltelefonos szektor mellett, vagyis hamisak voltak a cég távozásáról szóló feltételezések. Emberünk elismerte, hogy a Motorola felett mostanság viharfelhők gyülekeznek, azonban úgy véli, hogy erre nem a mobil piacról történő kivonulással, hanem igazán ütős új készülékek bemutatásával kell reagálni.

Mint ismeretes, a múlt heti Mobil Világ Kongresszuson a Motorola elég visszafogott teljesítményt mutatott, hiszen mindössze két low-end készüléket és egy ráncfelvarrt mobil jelentett be. Az amerikai székhelyű vállalatot sokáig, mint a világ második legnagyobb mobilgyártóját jegyezték, azonban a közelmúltban a dél-koreai Samsung elvette az ezüstérmet a Motorolától. A piacot továbbra is a finn Nokia dominálja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés