Connect with us

Hirdetés

technokrata

A telekommunikáció jövője a Nokia Siemens szerint

Kütyük

A telekommunikáció jövője a Nokia Siemens szerint

A 2008-as Mobil Világ Konferencián a Nokia Siemens Networks a telekommunikációs piac jövőjét illető elképzeléseit és az azt előmozdító új megoldásokat körvonalazta.

Az eseményen a Nokia Siemens Networks elnök-vezérigazgatója, Simon Beresford-Wylie számolt be a vállalat megalakulása óta eltelt nem egész egy év eredményeiről.

˝Barcelona mérföldkő a Nokia Siemens Networks életében˝ – mondta Beresford-Wylie. ˝Ez az a hely, ahol hivatalos működésünk megkezdése előtt új vállalatként először jelentünk meg a nyilvánosság előtt. Most, egy év elteltével azért vagyunk itt, hogy bemutassuk eddigi fejlődésünket és elképzeléseinket a jövő piacában rejlő lehetőségeinkről˝.

˝A Nokia Siemens Networks határozottan hisz abban, hogy 2015-re 5 milliárd ember lesz kapcsolatban és ebből 4 milliárd szélessávon˝ – folytatta Beresford-Wylie. ˝Ezt a figyelemreméltó növekedést a világ hálózati forgalmának százszoros növekedése fogja kísérni, mely teljes ökoszisztémája megújulását kívánja. Ez az, amiben a Nokia Siemens Networks a legjobb megoldásokat kínálja˝.

A Nokia Siemens Networks azzal is tisztában van, hogy egy ilyen egyedülálló növekedés a szolgáltatók számára jelentős üzleti lehetőséget, az egyénnek és a társadalomnak pedig jelentős gazdasági fellendülést jelent. Az óriási lehetőség ígéretét hangsúlyozta a tanulmány, melyet Leonard Waverman, a London Business School professzora a Nokia Siemens Networks megbízásából készített.

A Mobil Világ Konferencián Waverman professzor prezentálta e tanulmány megállapításait, valamint bemutatta azt a Connectivity Scorecard elnevezésű mutatót is, mely az országokat információs és kommunikációs technológiáik (ICT) kihasználtsága alapján rangsorolja. A tanulmány rávilágít arra, hogy még a legfejlettebb államoknak is van tennivalójuk e téren, s arra kívánja felhívni az országok figyelmét, hogy tegyenek döntő lépéseket a kommunikáció gazdasági és társadalmi előnyeinek teljes kihasználására.

Az új lehetőségeket szem előtt tartva a Nokia Siemens Networks elkötelezetten támogatja a kommunikációs szolgáltatókat abban, hogy megértsék a változó piaci dinamizmusokat és üzletpolitikájukat átalakítsák a hosszú távú fejlődés elérésére.

A Nokia Siemens Networks a százszoros forgalom kihívásaira a választ a technológiai innovációs megoldásokban látja – úgy a sík architektúrában, mint az optimalizált moduláris termékekben. (Ilyen például a Flexi Multimode állomás.) A Nokia Siemens Networks szélesíti tevékenységi körét innovatív megoldásokat igénylő, új piacokon is. A Village Connection elnevezésű programjuk segítségével a szolgáltatók számára is kibővítik a vidéki piac lehetőségeit azáltal, hogy mobil kapcsolatot létesítenek az elmaradottabb kisebb települések számára is.

Azok, akik meglátogatták a Nokia Siemens Networks standját a Mobil Világ Konferencián, megismerkedhettek a legújabb fejlesztésekkel, köztük a Long Term Evolution – LTE végponti eléréssel, a mai nagysebességű 3G mobil hálózat utódjával. Az új megoldás lehetővé teszi a mobil szolgáltatóknak, hogy telefonkészüléken keresztül biztosíthassák előfizetőiknek a jól ismert internetes élményt, igazi szélessávú sebességgel. Az LTE a GSM és a CDMA világából létrejött egyesített technológia, globális eléréssel.

A Barcelonában útjára indított LTE megoldás a Nokia Siemens Networks Internet-HSPA tapasztalatait hasznosítja. Az év harmadik negyedétől rendelkezésre álló WCDMA/HSPA NSN Flexi Multimode Bázisállomás és a Nokia Siemens Networks maghálózatának szoftvere 2009. második felétől frissíthető LTE-re.

Annak érdekében, hogy a szolgáltatók igazi üzleti eredményeket érjenek el, a Nokia Siemens Networks további értéknövelt megoldásokat indított el. Ilyen egy új gazdasági megoldás a mobil reklámozásban, egy új díjszabási módszer, vagy azok az innovatív szolgáltatások, melyek proaktívabb megközelítést biztosítanak a hálózati támogatási szolgáltatásokhoz.

A Nokia Siemens Networks kiállította a legújabb megoldásait, beleértve a 3G Femto Home Access és az Internet HSPA megoldásait. Továbbá bemutatta az IP Multimédia rendszeren alapuló kommunikációs szolgáltatásokat, a Mobil TV-t (DVB-H), illetve az Ethernet alapú felhordóhálózatot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés