Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 megapixeles, GPS-es Nokia okostelefon – elérhető áron

Kütyük

5 megapixeles, GPS-es Nokia okostelefon – elérhető áron

A finn cég egyre szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a nagyfelbontású kamerás mobilokat.

Ennek ékes bizonyítéka az a Nokia 6220 classic típusjelzésű, a barcelonai Mobil Világ Kongresszuson bemutatott készülék, mely 5 megapixeles kamerával büszkélkedhet, árcéduláján viszont mindössze 85 ezer forintos összeg lesz olvasható (adók és kedvezmények nélküli hivatalos listaár: 325 euró). A forgalmazás a harmadik negyedévben kezdődik majd meg.

Az 5 millió képpontot (2.592×1.944 pixel) számláló CMOS képszenzor előtt ráadásul nem is akármilyen, hanem Carl Zeiss gyártmányú optika kapott helyet, és akkor még nem is beszéltünk a nagyfényerejű xenon-vakuról, az autofókusz funkcióról, illetve a VGA felbontású és 30 képkocka/másodperc sebességű videófelvevőről. Multimédiás fronton említést érdemel továbbá az RDS-képes sztereó FM rádió, az MP3/AAC zenelejátszó, illetve a TV-kimenet.

A microUSB csatlakozós Nokia 6220 classic GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) kompatibilis, no és persze a Bluetooth 2.0 (A2DP) sem hiányzik belőle. A Wi-Fi-t sajnos nélkülöző készülék integrált memóriája 120 MB-os kapacitású, a telefon bővítőslotjába pedig maximum 8 GB-os microSD memóriakártyák helyezhetők be. A 2,2 colos (Nokia N82: 2,4 col) képátlójú TFT display QVGA felbontású és 16 millió színt képes megjeleníteni.

A 900 mAh kapacitású (BP-5M) akkumulátorral szállított, 2,5 milliméteres audio csatlakozós Nokia 6220 classic az Adaptive Multi Rate – Wideband beszédkodek technológiát is támogatja, így a gyártó szerint a beszédhang természetesebben hangzik a telefonon keresztül. A kodek zajos helyen, például a forgalomban, vagy nyilvános térben zajló beszélgetés során hasznos.

Az már szinte csak a hab a tortán, hogy a Symbian szoftveres telefon még GPS-vevővel és A-GPS támogatással (Nokia Maps 2.0) is büszkélkedhet. A 90 gramm tömegű candybar telefon egyébként 108 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 15 milliméter vastag.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés