Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eltűnik a Yahoo? A Microsoft komoly felvásárlási szándékai

Kütyük

Eltűnik a Yahoo? A Microsoft komoly felvásárlási szándékai

Az utóbbi idők legnagyobb internetes összefonódása következhet be.

Pénteken jelentette be a Microsoft a nyilvánosság előtt, hogy 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Yahoo-ra. A készpénzzel és részvénnyel egyaránt ellentételezni tervezett ügylet által szeretné számos területen egyik legnagyobb riválisát megszerezni, illetve a lépéssel újra egy súlyba kerülni a Google-lel. Ez utóbbi ugyanis a webes keresők és az ezek révén befolyt reklámbevételek piacán jelentősen elhúzott redmondi ellenlábasától.

A Microsoft ajánlata részvényenként 31 dollár, ami a csütörtöki átlagárnál több mint 60 százalékkal magasabb, vagyis a szoftverfejlesztő vállalat nem garasoskodott, és mélyen a zsebébe nyúlt. A fő részvényesek mindegyikének fel fogják kínálni a fizetési forma (készpénz, Microsoft részvények) megválasztásának lehetőségét.

Hivatalosan kéretlennek minősítették a Yahoo-nál a Microsoft felvásárlási ajánlatát, de nem utasították el. Közleményében az amerikai vállalat úgy nyilatkozott, hogy a javaslatot nagy gondossággal fogják megvizsgálni, a Yahoo stratégiai terveinek figyelembe vételével. Jelenleg ugyanis az online piacokon a David Filo és Jerry Yang által 1994 januárjában alapított cég ugyanazzal a „problémával” viaskodik, mint a Microsoft – ezt a „problémát” pedig úgy hívják, hogy Google.

Michael Gartenberg, a Jupiter Research nevű piackutató vállalat elemzője szerint a történtek világosan jelzik a Microsoftra nehezedő Google nyomást, amit Redmond fel is ismert. Korábban a Yahoo is elutasított minden ilyen közeledést, ám néhány év alatt nagyot változott a világ: a Google elhúzott riválisaitól, mely piaci helyzetre a fúzió (avagy felvásárlás) lehet az egyik kézenfekvő reakció. Ha összejön az elmúlt néhány napban természetesen a Google irányából (is) támadott megállapodás, akkor ezzel a Microsoft történetének legnagyobb akvizíciója bonyolódhat le. Ezt megelőzően a legtöbbet az Aquantive cégért fizette ki Redmond, mely szervezet szintén online hirdetésekben utazott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés