Connect with us

technokrata

Érintésérzékeny új Nokiák a láthatáron

Kütyük

Érintésérzékeny új Nokiák a láthatáron

Az S60 közösség túlnyomó része szinte már alig várja a Nokia új felhasználói interfészét.

Mint ismeretes, a tavaly év végén Londonban megrendezett Symbian Smartphone Show-n a piacvezető finn gyártó hivatalosan is bejelentette, amit már régóta sejteni lehetett, vagyis, hogy úton vannak az első olyan Nokia okostelefonok, melyekben nem hagyományos, hanem érintésérzékeny kijelző teljesít szolgálatot.

Nos, a legfrissebb híradások szerint a Nokia komoly erőkkel képviselteti majd magát a február 11. és 14. között Barcelonában megrendezendő Mobil Világ Kongresszuson, ahol várhatóan számos új információt tudhatunk majd meg az S60 Touch nevezetű felhasználói interfészről. A Nokia mindeddig nem jelentett még be érintőkijelzős S60-as készüléket, és egyelőre sajnos még abban sem lehetünk biztosak, hogy a Mobil Világ Kongresszuson erre sor fog kerülni. A finnek jelenleg csak annyit árulnak el, hogy Barcelonában ott lesznek a cég legújabb S60-as termékei, de hogy ezek érintőkijelzősek-e, vagy sem…

Az érintésérzékeny felhasználói felülettel rendelkező S60 platformos smartphone-ok a cég munkatársai szerint nem csak az adatbevitelt teszik gyorsabbá és kényelmesebbé, hanem többek közt élvezetesebbé varázsolják az internet-böngészést, vagy éppen digitális fényképeink mobiltelefonon történő nézegetését.

Fontos megjegyezni, hogy a Nokia új technológiája révén a felhasználók nem egyszerűen csak tapogathatják a mobiltelefon kijelzőjét, hanem kis rezgések révén visszajelzést is kapnak arról, ha például megnyomtak az LCD-n egy virtuális gombot.

Ugyancsak lényeges, hogy a jelenleg elérhető S60 3rd Edition alkalmazások módosítás nélkül futtathatók lesznek a vadonatúj, érintőkijelzős Nokia telefonokon, melyek kezelése mind az ujjainkkal, mind pedig a készülékekhez adott ceruza révén megoldható lesz. Kíváncsian várjuk, hogy a Nokia pontosan mikor rukkol majd elő első iPhone-jellegű csodamobiljával!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Kütyük

Megdöbbentő karácsonyi ajándékok

2020. december 4. péntek
TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin