Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez lett a kamerákból – az új Nokia N82

Kütyük

Ez lett a kamerákból – az új Nokia N82

A Nokia ma bemutatta az N82-t, a fényképezéshez, navigációhoz és internet-csatlakozáshoz készült legújabb készülékét.

A Nokia N82-vel rátalálhatunk a megörökítésre érdemes helyekre és pillanatokra, lefotózhatjuk azokat és azonnal meg is mutathatjuk másoknak, így a fényképezést minden eddiginél sokoldalúbb fotós élményben lehet részünk. A készüléket a reggeli órákban frissiben egyszer már bemutattuk Olvasóinknak, most pedig következzen a telefon hivatalos, gyártói sajtóközleménye!

A Nokia N82 navigációs és útvonaltervező szolgáltatásával tájékozódva felfedezhetjük környezetünket, a kiváló képkezelő funkciókkal megörökíthetjük kalandjainkat, és az élményeket egy gombnyomással, azonnal megmutathatjuk másoknak az interneten.

A Nokia N82 az A-GPS, az 5 megapixeles kamera, a xenon vaku, a Carl Zeiss objektív és az internetkapcsolat mellett, a Nokia Nseries multimédiás számítógépeken megszokott összes szolgáltatást tartalmazza. Elődjéhez, a Nokia N95-höz hasonlóan a Nokia N82 sem csupán egy alkalmazásra használható, hanem egy egyszerre több eszközt tömörítő, igazi konvergencia-készülék.

˝A mobilkészülékek fényképezési funkciói az elmúlt évek során hihetetlen gyors fejlődésen mentek keresztül. A Nokia N82-vel a képminőség, a sebesség és a praktikum oly magas szintjét valósítottunk meg, hogy a készülék nem csupán a piacon található összes kameratelefonnál nagyobb teljesítményű lett, hanem a speciális digitális fényképezőgépekkel is bátran felveszi a versenyt˝ – mondta Satu Ehrnrooth, a Nokia Multimedia üzletág Nokia Nseries kamerák kategóriájának vezetője. ˝A kiváló minőségű kamera nyújtotta fényképezés mellett a Nokia N82 új helyek megismerésére és elérésére, zenehallgatásra, internetböngészésre, játékra, internetes csevegésre és a globális web 2.0 közösségekben való részvételre is bárhol használható. A vezeték nélküli szélessávú kapcsolatnak, a konvergenciának és a még tovább növelt teljesítménynek köszönhetően a Nokia N82-n kívül más készüléket már nem is kell becsomagolnunk˝.

A nagy teljesítményű A-GPS és a gyárilag telepített Nokia Maps segítségével új helyeket fedezhetünk fel és találhatunk meg akár egy másik országban, akár csak a következő utcasarkon. A Nokia N82 alap értékesítési csomagja kipróbálásra ingyenes, hangalapú navigációs szolgáltatást tartalmaz, melyhez további funkciókat, például városkalauzokat és hosszabb távú előfizetést is vásárolhatunk.

A több mint 15 millió látnivalót tartalmazó program segítségével bárhol rátalálhatunk a legérdekesebb nevezetességekre, bárokra vagy éttermekre. A térképrészleteket vagy útvonalterveket MMS-ben elküldhetjük barátainknak, vagy a galériába menthetjük a kijelzőn látható képet.

A Nokia N82 5 megapixeles kamerájával, erős xenon vakujával és Carl Zeiss optikájával még gyenge fényviszonyok között is kifejezetten élénk fényképeket készít. A gyorsan bekapcsoló kamerának, a külön segédlámpával ellátott autofókusznak, az exponálások közötti gyors újratöltésnek és a DVD-hez hasonló minőségű videofelvételnek köszönhetően a készülékkel kényelmesen és valósághűen megörökíthetjük és elmesélhetjük a velünk történő eseményeket.

A Nokia N82 alap értékesítési csomagjában található 2 GB-os microSD kártyával a készüléken akár 900 nagyfelbontású képet vagy 84 percnyi kiváló minőségű videofelvételt is tárolhatunk.

˝A Nokia N82 az eddigi legjobb kamera- és navigációs élményt nyújtja egyetlen stílusos prémiumkategóriás készülékben. Képzeljük csak el, micsoda lehetőségek nyílnak meg előttünk és mennyivel gazdagabb élményben lehet részünk minden nap! Az igényes formatervezéssel és a tündöklő megjelenéssel olyan férfiakat és nőket veszünk célba, akik odafigyelnek stílusukra és szeretnek másokat lenyűgözni a legfrissebb technikai újításokkal˝ – folytatta Satu Ehrnrooth.

A Nokia N82-vel könnyedén megoszthatjuk másokkal élményeinket és felfedezéseinket, hiszen nagy sebességű wifi kapcsolat áll rendelkezésünkre, illetve tartalmainkat egy gombnyomással feltölthetjük az internetes közösségekbe. Képek vagy videofelvételek nézegetése közben egy gomb megnyomásával elindíthatjuk a feltöltést, miközben a készüléket valami másra tovább használhatjuk.

Ismerőseinket a nagyfelbontású kijelzőn, vagy a kompatibilis tévéképernyőn megjelenő, háttérzenével és effektekkel kísért multimédiás diavetítéssel is lenyűgözhetjük.

A Nokia N82-n az új, háromdimenziós multimédia menü található, és a készülék praktikus elforgatás-érzékelője automatikusan vált a felhasználói felület függőleges és vízszintes állása között. A szórakoztató tartalmak gyors és egyszerű eléréséhez a Nokia N82 a Nokia internetkészülékek Ovi családját, többek között a Nokia zeneboltot, az N-Gage játékokat és a Nokia Maps-et is támogatja.

A Nokia N82 a legfontosabb piacokon már kapható, becsült fogyasztói ára pedig a különböző kedvezmények nélkül körülbelül 450 euró (115 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés