Connect with us

Hirdetés

technokrata

Légitelefonálás a repülőn

Kütyük

Légitelefonálás a repülőn

A repülőgépek fedélzetén is elérhetőek lesznek a mobiltelefon szolgáltatások.

A brit távközlési hivatal javaslatot tett a repülés közbeni mobiltelefon használatra vonatkozóan. A szakhatóság tervezete szerint a repülőgép-társaságoknak fedélzeti bázisállomások telepítésével megvalósíthatóvá válna a teljes körű GSM szolgáltatás nyújtása utasaik részére. Az Ofcom irányelve szerint a légitelefonálás megvalósításához a fedélzeti bázisok műholdak segítségével kommunikálnának a földi hálózatokkal. Mivel a repülőgépek elektronikáját, navigációs rendszerét bezavarják a mobiltelefonok, az interferencia kialakulásának megelőzése érdekében felszállás és leszállás közben továbbra sem lehetne használni a telefonokat, ám 3000 méteres magasság felett már lehetne mobilozni. A tervezet egyeztetése várhatóan november 30-án fejeződik be.

Mindenesetre vannak, akik már készenlétben állnak, ugyanis, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) már megadta az engedélyt az OnAir telekommunikációs vállalatnak, hogy az Airbus-szal és a Site IT-csoporttal összefogásban megkezdje a légitelefonáláshoz szükséges technológia telepítését egyes légitársaságok gépein.

Mint ismeretes, az Ericsson jegyzi az RBS 2708-as bázisállomást is, mely egyik jellemzője, hogy légi járművekbe telepíthető, funkcionalitásában pedig teljesen megfelel a földi telepítésű eszközöknek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés