Connect with us

technokrata

A legújabb Nokia: minden, csak nem mobil!

Kütyük

A legújabb Nokia: minden, csak nem mobil!

Megérkezett a Nokia N800 utódmodellje.

Ahogy az várható volt, a Nokia a San Francisco-ban megrendezett Web 2.0 Summit nevezetű rendezvényt használta fel arra, hogy bejelentse legújabb termékét. Ez az újdonság most kivételesen nem egy mobiltelefon, hanem egy speciális multimédiás, internetes kütyü.

A keresztségben Nokia N810 nevet kapott masina alaphelyzetben 128 milliméter széles, 71 milliméter magas és 14 milliméter vastag. Alaphelyzetben nem sok kezelőszerv látszik a készüléken, azonban a szétcsúsztatást követően máris előtűnik a teljes értékű QWERTY billentyűzet, illetve a baloldalra helyezett, ötállású navigációs gomb.

A 226 gramm tömegű Nokia N810-ben egy 400 MHz-es órajelen ketyegő Texas Instruments OMAP 2420-as mikroprocesszor dohog, mely 128 MB DDR RAM és 256 MB flash ROM, illetve 2 GB általános célú memória társaságát élvezi. Mivel a bővítőslot az SDHC szabványt is támogatja, egy 8 GB-os memóriakártyát használva könnyedén 10 GB-ra növelhető a memóriakapacitás.

A 4,13 colos képátlójú TFT érintőkijelző 800×480 pixeles felbontással rendelkezik és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Említést érdemel továbbá a VGA kamera, a Wi-Fi (802.11b/g) kontroller, a Bluetooth 2.0 (EDR) vezérlő, az USB 2.0 interfész, illetve az integrált GPS-vevő.

A kereskedelmi forgalomban valamikor november közepén felbukkanó, GSM mobil funkciókat nélkülöző Nokia N810 ajánlott végfelhasználói ára 479 dollár, vagyis mintegy 84 ezer forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin