Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netscape 9.0 – akár firefoxos bővítményekkel is

Kütyük

Netscape 9.0 – akár firefoxos bővítményekkel is

Letölthető a rengeteg újdonságot hozó böngésző.

Nemrég megjelent a Netscape kilencedik generációjának legújabb, immár végleges változata (letöltés itt). Első és leginkább szembetűnő átalakulás, hogy megváltozott a szoftver kinézete. A fejlesztők úgy tervezték át a grafikus felületet, hogy a lehető legnagyobb terület álljon a weboldalak megjelenítésének rendelkezésére. Fejlett URL-javítással rendelkezik, például a googlecom-ot képes kijavítani google.com-ra – közel harminc, általánosnak mondható elgépelési hibát tud javítani. Új szolgáltatás a hírek menü és a Windows Vistából már ismerős sidebar megjelenése. Ez utóbbi egyik érdekes funkciója a Link Pad, aminek segítségével a fontosabb webcímeket egyszerűen ráhúzhatjuk az oldalsávra, anélkül, hogy eltennénk a böngésző kedvencei közé. Sőt, itt akár meg is lehet nyitni a weboldalakat a Sidebar Mini Browser révén.

A 9-es változat úgynevezett In-browser voting szolgáltatása által az érdekesebb történeteket lehet osztályozni, és mások szavazatait is láthatjuk, amennyiben valaki fontosnak tartotta az éppen olvasott szöveget minősíteni. Ennél fontosabb változás, hogy jelentősen megnövelték a kompatibilitást a fejlesztők a legújabb Mozilla technikákkal – a Firefox 2-höz készített bővítmények, pluginek immár a Netscape kilencedik generációján is használhatók. Szintén fontos, bár apró változtatás, hogy lehetőség van a Netscape újraindítására (Restart Navigator a File menüből) – úgy indítható újra a böngésző, hogy a már megnyitott fülek ismét a felhasználó rendelkezésére állnak.

Még néhány újdonság, csak felsorolásszerűen: átméretezhető szövegterület, fül-history, OPML támogatás, a hetes Netscape-ben megszokott Throbber újbóli megjelenése, megállítás/újrabetöltés gomb, barátok aktivitásának figyelése stb.

A szoftver Windows-os, linuxos, Mac OS X-es változata egyaránt letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés