Connect with us

Hirdetés

technokrata

Műholdas elérés az Amazonasban

Kütyük

Műholdas elérés az Amazonasban

A nagy nehézségek árán telepített rendszer elérhetővé teszi a legrejtettebb zugokat is.

Körülbelül tízezer iskolaköteles diák él a brazil Amazonas területén, készen arra, hogy oktatási intézménybe járjanak és tanuljanak, azonban a használható utak hiánya miatt az iskolalátogatás szinte lehetetlen számukra. Egészen mostanáig. A Hughes Network Systems bejelentette, hogy elkészült szélessávú műholdas szolgáltatásának kivitelezésével, amely lehetővé teszi, hogy a régió legelszórtabb területeit is bevonva a távoktatásba, a fent említett a 10 ezer diák mind részt vegyen a tanulásban.

A Manaus-i Oktatásügyi Minisztérium létesítményében, az Educational Media Center of Amazonas-ban a tanárok a szokásos módon leadják az órák anyagait a tantermekben, ahonnan az előadások valós időben továbbítódnak a Hughes hálózatán keresztül a központba, majd kétirányú műholdas összeköttetésen keresztül sugározzák a vidéki közösségeknek. A tanulók, 260 helyi tanár segítsége mellett a Manaus-i pedagógusokkal is kommunikálhatnak.

Hughes Network Systems Americas elnöke Delio Morais elmondta: „Képesek vagyunk arra, hogy átlépjük a földrajzi akadályokat, és a távoktatást elérhetővé tegyünk bármelyik diáknak, bárhol a világon. A Hughes számára az egyik legnagyobb kihívás a műholdas rendszer telepítése során az Amazonasi apró falvak elérése volt.”

Több mint 200 Hughes HN terminált helyeztek el a helyi közösségek iskoláiba, minden tantermet multimédiás PC-kel, LCD tévékkel, lézernyomtatókkal – és a régióban tapasztalható rendszeres áramkimaradások korrigálása végett – speciális akkumulátorokkal.

A távoktatás egyre népszerűbb Brazíliában, 2005-ben már több mint félmillióan vettek részt távoktatási programokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés