Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vagány járgány GPS-es mobillal: Renault Twingo Nokia Special Edition

Kütyük

Vagány járgány GPS-es mobillal: Renault Twingo Nokia Special Edition

Íme egy mobiltelefon és egy autó érdekes házassága.

Bemutatkozott a vadonatúj Renault Twingo egy limitált példányszámban készülő spéci kiadása. A keresztségben Renault Twingo Nokia Special Edition nevet kapott autó mind külcsín, mind pedig belbecs tekintetében alaposan túlmutat egy ˝mezei˝ Twingón. Kezdjük talán rögtön a külsővel: a különleges metálfényezésű járgány oldalüvegei gyári sötétítést kaptak, ezenkívül pedig a B oszlopon egy szolid Nokia logó és egy nem annyira szolid Nokia mobiltelefon áramkör imitáció látható.

A belbecs kapcsán szólnunk kell többek közt az USB interfészről, a 3,5 milliméteres audio aljzatról, illetve az iPod csatlakoztatási lehetőségről. A vezetékes megoldások mellett a vezeték nélküli kapcsolatról sem feledkeztek meg a fejlesztők, ennek megfelelően pedig Bluetooth kompatibilissé tették a járgányt. Végül, de nem utolsó sorban a Twingóhoz mellékelt Nokia mobiltelefonról is említést kell tennünk, mely nem más, mint egy többek közt navigációra is használható Nokia 6110-es készülék.

A Twingo Dynamique-re épülő Twingo Nokia Special Edition kezdőára 12.950 euró (3,26 millió forint) – a kocsi elsőként Franciaországban, később pedig számos európai országban is megvásárolható lesz. Az említett összegért egy 75 lovas 1.2-es benzines Twingót kaphatunk, 14.450 euró (3,64 millió forint) ellenében pedig egy 65 lóerős 1.5-ös dízel változatot állíthatunk a garázsunkba.

Megjegyzendő, hogy nem ez az első ˝Nokia autó˝, hiszen például Mexikóban augusztus végén jelentették be a Nokia 5300 zenemobillal és spéci kihangosítóval felvértezett, Peugeot 206 Nokia Music Editiont. Erről az autóról a lentebbi linken olvasható bővebb információ.

Nokia 6110
A GPS (Global Positioning System) és AGPS (Assisted Global Positioning System) technológiákkal egyaránt felvértezett, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 6110 Navigator-ban egy 2,2 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző teljesít szolgálatot. A 320×240 pixeles (QVGA) felbontású display több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz), S60 szoftveres Nokia 6110 Navigator GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (3,6 Mbit/s) kompatibilis, vagyis e tekintetben sem lehet egyetlen rossz szavunk sem rá. A belső memória kapacitása 40 MB, a bővítőslotba pedig microSD (TransFlash) szabványú miniatűr memóriakártyákat (maximum 2 GB) gyömöszölhetünk be.

A digitális fényképezőgép modul elsősorban 2 megapixeles felbontásáról, LED-segédfényéről, illetve négyszeres átfogású digitális zoomjáról ismerszik meg. A nagykapacitású lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel maximum 3,5 órás beszélgetési időt, illetve nem kevesebb mint 11 napos készenléti időt biztosít a számunkra.

A Nokia 6110 Navigator a hazai mobil operátorok közül jelenleg a Vodafone-nál kapható: a készülék új előfizetéssel, illetve VitaMAX csomagban 79.980 forintba, illetve 93.990 forintba kerül. A telefonról készített részletes tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés