Connect with us

Hirdetés

technokrata

Carl Zeiss optika és 2 megapixel: Logitech újdonságok

Kütyük

Carl Zeiss optika és 2 megapixel: Logitech újdonságok

Az új webkamerák a Logitech és a Carl Zeiss együttműködésének köszönhetően prémium minőségű optikával rendelkeznek.

A Logitech ma Budapesten is bemutatta új QuickCam Pro 9000 és QuickCam Pro for Notebooks nevű termékeit. Az új webkamerák objektívjeit a Carl Zeiss vállalattal, a világ egyik vezető optikai gyártójával kötött kizárólagos együttműködési megállapodás keretében tervezték. A Logitech webkamera-gyártásból származó tapasztalatának és a Carl Zeiss 160 éves optikagyártói hátterének köszönhetően ezek az új QuickCam Pro sorozatú webkamerák kiváló képminőséggel bírnak.

A Logitech és a Carl Zeiss együttműködése jelentős előrelépést jelent a videókommunikáció fejlődésében. A Carl Zeiss elsőrangú gyártó az optikatudományok számos területén, a szemüvegektől kezdve a kameraobjektíveken át egészen az űrteleszkópokig. Ennek az együttműködésnek köszönhetően a QuickCam Pro 9000 és a laptop gépekhez készült QuickCam Pro az első olyan webkamerák, melyek üveglencséi megfelelnek a Zeiss világszerte elismert minőségi követelményeinek. Az új QuickCam Pro sorozatú webkamerákba Carl Zeiss Tessar objektív került, ami kisméretű és könnyű szerkezete mellett kiemelkedő élességéről ismert.

A Logitech azonban nem érte be csupán a Carl Zeiss objektívekkel. A Logitech QuickCam Pro 9000 és a laptop gépekhez készült QuickCam Pro webkamerák villámgyors élesség-automatikát is kaptak, amivel elkerülhetők a kézi élességállítás kényelmetlenségei. A Logitech élesség-automatikája révén a webkamerák alkalmazkodni tudnak a képen belüli kontúrok élességének változásához. Ez a rendszer kevesebb, mint három másodperc alatt újraállítja az élességet, és még szuperközeli képeket (az objektívtől akár 10 centiméterre lévő tárgyakról) is tökéletes fókuszban tart. Mindkét webkamera könnyen használható az összes népszerű (videót is támogató) üzenetküldő szoftverrel, mint amilyen a Skype, a Windows Live Messenger, a Yahoo! Messenger, vagy az AIM.

A QuickCam Pro 9000 és a laptopokhoz készült QuickCam Pro is másodpercenként 30 képkocka nagy felbontású videót tud rögzíteni. Mivel mindkét kamera ismeri a 720p nagy felbontású (HD) videószabványt, így 960×720 képpont felbontású videókat vehetünk fel vele a számítógépre. Ezeket a videókat továbbküldhetjük ismerőseinknek, vagy feltölthetjük az internetre, akár a YouTube oldalaira is. A Logitech QuickCam Pro 9000 és a Logitech QuickCam Pro for Notebooks webkamerákban elhelyezett valódi 2 megapixeles érzékelőlapka és a szoftveres interpoláció segítségével akár 8 megapixel felbontású állóképeket is készíthetünk.

A RightLight 2 technológia automatikusan alkalmazkodik a csekély, vagy egyenetlen megvilágítású helyszínekhez, mint amikor például az ablakon besütő nap erős ellenfényt okoz. A Logitech továbbfejlesztett RightSound megoldása jelentősen csökkenteni tudja a háttérzajt, és szinte teljesen megszünteti a kellemetlen visszhangokat.
Az eddig több mint 15 millió példányban letöltött Logitech Video Effects szoftver segítségével a videóhívásokat még szórakoztatóbbá varázsolhatjuk. A Video Effects program használatával arcképünket teljes egészében egy háromdimenziós rajzfilmfigurára cserélhetjük, vagy saját arcmásunkhoz virtuális kiegészítőket – szemüveget, kalapot, stb. – adhatunk hozzá.

Irodai és otthoni használatra is alkalmas a Logitech QuickCam Pro 9000 tartozék állványa, amivel szinte bármilyen monitor tetején kényelmesen megtámaszkodik. Utazóknak a Logitech QuickCam Pro for Notebooks webkamerát védőtokkal és beállítható rugós csipesszel adjuk, ami még a nagyobb laptop képernyőkön is megkapaszkodik (legfeljebb 20 milliméter vastagságig). A QuickCam Pro laptop változatához egy asztali állvány is tartozik, amivel egyszerűen szemmagasságba emelhetjük a webkamerát.

A Logitech QuickCam Pro 9000 és a Logitech QuickCam Pro for Notebooks webkamerák magyarországi végfelhasználói ára 25.890 forint, illetve 26.990 forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés