Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ember új legjobb barátja: a mobil

Kütyük

Az ember új legjobb barátja: a mobil

A Carphone Warehouse felmérése szerint az embereket kevésbé viseli meg kedves háziállatuk elvesztése, mint ha ugyanez a mobiltelefonjukkal történik.

A megkérdezettek kétharmada nyilatkozott úgy, hogy teljesen kiborul, ha elveszíti a telefonját, kicsivel több 64%-uk szerint legalább annyira megviseli, mint a háziállat elvesztése.

Az RSPCA szkeptikusan fogadta a felmérések eredményeit. A szóvivő szerint igazán sokkoló lenne, ha az eredmények valósnak bizonyulnának, és kíváncsi lenne rá, hogy azok, akik azt válaszolták, nem borulnának ki egy háziállat elvesztése után, valójában tartanak-e kisállatot.
„Tudomásul vesszük, hogy gyakran bántalmazzák az állatokat, de a népesség igen kicsi hányada követ el ilyesmit. Valójában a britek nagyon gondoskodóak, ha a kedvencükről van szó” – mondta a szóvivő.

A megkérdezettek 27%-a szerint a mobiltelefon kincset ér, 56%-uk pedig úgy nyilatkozott, hogy rendkívül fontos számukra.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a nők jobban ragaszkodnak a telefonjukhoz, mint a párjukhoz. 69%-ukat jobban megviselné, ha elhagynák a telefonjukat, mintha a férjüknek kellene örökre búcsút inteniük.

„A telefonok nem csupán olyan információkat, telefonszámokat és üzeneteket tartalmaznak, amelyeket nagyon bosszantó elveszíteni, hanem olyan érzelmi töltéssel rendelkező dolgokat is, mint például fotók, videók és zenék” – mondta a Lifeline szóvivője, Anthony Caie.
További kutatások során kiderült, hogy a házbiztosításokkal rendelkezők 84%-a nem köt biztosítást a mobiltelefonra, és szinte sosem biztosítja a kifelé irányított hívásokat a lopott mobiltelefonról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés