Connect with us

Hirdetés

technokrata

Árzuhanás: iPhone csodamobil már 55 ezer forintért!

Kütyük

Árzuhanás: iPhone csodamobil már 55 ezer forintért!

Az Apple jelentősen csökkentette a népszerű készülék árát.

A cég munkatársai bejelentették, hogy a 8 GB-os Apple iPhone ára az eddigi 599 dollárról (112 ezer forint) 399 dollárra (74 ezer forint) mérséklődik, vagyis mostantól majdnem 40 ezer forinttal olcsóbb a készülék. A gyártó ezzel nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az iPhone eladási mutatói tovább javuljanak.

Érdekesség, hogy az Apple azokra is gondolt, akik nemrégiben még teljes áron vásároltak iPhone-t, ők ugyanis most egy az Apple kereskedésekben beváltható 100 dolláros bónt kapnak a cégtől. Említést érdemel továbbá, hogy a kisebbik, 4 GB-os kapacitású iPhone-t kivonják a piacról, az utolsó darabokért pedig a korábbi 499 dollár (93 ezer forint) helyett már csak 299 dollárt (55 ezer forint) kell fizetni.

Az Apple első mobiltelefonjából a forgalmazásának megkezdését követő első teljes hónapban az Egyesült Államokban többet adtak el, mint bármely más okostelefonból. Egy az iSuppli piackutató cég által közölt jelentésből kiderül, hogy az USA-ban a teljes mobilpiac tekintetében júliusban mintegy 1,8 százalékos piaci részesedésre tett szert az Apple iPhone, vagyis kis túlzással élve elmondható, hogy minden ötvenedik eladott mobil iPhone volt. Az előrejelzések azt mutatják, hogy 2007. végéig mintegy 4,5 millió iPhone talál majd gazdára – az Apple eredetileg azt tervezte, hogy idén mintegy 10 millió iPhone-t fog eladni.

Az iSuppli az Apple első mobil készülékét egyébként egy olyan úgynevezett ˝crossover˝ modellnek tartja, mely az elsősorban e-mailezésre kitalált és fejlett irodai funkciókkal rendelkező smartphone-okkal éppúgy versenyre kel, mint a kamerával és zenelejátszóval felvértezett multimédiás készülékekkel. Mint kiderült, az átlagosnak tekinthető amerikai iPhone vásárló 35 évnél fiatalabb férfi, felsőfokú végzettséggel. Még egy érdekes adat: júliusban körülbelül ugyanannyi iPhone talált gazdára az USA-ban, mint ahány LG Chocolate mobil.

Az Apple iPhone hivatalos európai debütálására valamikor az idei esztendő végén kerül majd sor. A készülék Európában többek közt a T-Mobile-nál és a Media Markt-nál lesz kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés