Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális tükörreflexes fényképezőgép a Panasonic-tól

Kütyük

Digitális tükörreflexes fényképezőgép a Panasonic-tól

A Panasonic bemutatta a DMC-L10-et, második cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépét.

A DMC-L10 továbbfejlesztett 2,5 colos, 270 fokban elforgatható LCD-vel rendelkezik, mely Live View üzemmódban állandó élőképet biztosítva rendkívül szabad fotózást tesz lehetővé. A 10,1 megapixeles Live MOS szenzor gondoskodik a jó képminőségről, kiemelkedő szürkeárnyalati skálával és széles dinamikatartománnyal. A Szuperszonikus hanghullámos porvédő rendszer által biztosított porcsökkentés megakadályozza, hogy a porszemcsék a szenzorra tapadjanak, és így foltokat képezve rontsák a képminőséget. A Venus Engine III pedig jó minőségű képfeldolgozást és rövid reakcióidőt biztosít.

A DMC-L10 is alkalmazza a kifejezetten a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez kifejlesztett négyharmados rendszer nyílt formátumát objektívfoglalatánál. A Panasonic a vezető technológiák felhasználásával és a tükörreflexes fényképezőgépekkel kapcsolatban kialakult néhány mára már rég meghaladott, téves elképzelés megcáfolásával arra törekszik, hogy az élethű fényképek által nyújtott érzelmi élmény valóban összhangban legyen a digitális korral.

A DMC-L10 felszereltségéhez tartozik az új LEICA D VARIO-ELMAR 14-50 mm / F3.8-5.6 / MEGA O.I.S. objektív, mely kifejezetten digitális tükörreflexes fényképezőgéphez készült. A fényképezőgép és az objektív együtt DMC-L10K néven komplett szettben kapható.

A DMC-L10 a digitális tükörreflexes gépeknél az elsők között büszkélkedhet Arcfelismerő és Intelligens ISO-vezérlés funkciókkal. Az arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcokat, majd a fókuszt és az expozíciót úgy állítja be, hogy az arc tisztán látható és megfelelően exponált legyen. Az Intelligens ISO-vezérlés érzékeli és méri a fotótéma mozgását, és ennek megfelelően állítja be az ISO-értéket és a zársebességet, hogy megakadályozza a képen a téma elmozdulásából eredő életlenséget. A Live View lehetővé teszi, hogy a felhasználó az expozíció kompenzálását, illetve a fehéregyensúly beállítását követően közvetlenül, előre leellenőrizze a készülő fotót. Ezenkívül a DMC-L10 a fotós egyéni ízlését is jobban kiszolgálja a Film üzemmódnak nevezett funkcióval, mellyel a felhasználó kiválaszthatja a szituációnak leginkább megfelelő általános beállítást. A kép elkészülte előtt lehetősége van mindezeket a beállításokat megerősíteni, így az eredmény mindig megfelel a várakozásainak. További lehetőségeket rejt a fényképezési helyzetnek megfelelően állítható képarány, 4:3, 3:2 vagy 16:9 aránnyal. A képen látható vízszintes és függőleges vonalakhoz való igazodást segédvonalak segítik, amelyek a kép megkomponálásakor megjeleníthetők az LCD-n.

Az objektív maximális gyújtótávolságát meghaladó nagyítás is lehetséges az Extra Optikai Zoom funkció segítségével, mely a nagyméretű, 10,1 megapixeles Live MOS szenzor középső részének tudatos használatával kibővíti a zoomtartományt, ha a felbontást alacsonyabb értékre állítjuk.

A Live View funkció rendkívül hasznos, de önmagában még nem tökéletesíti a tükörreflexes fényképezőgépet a maximális mértékben. Ezért alkalmazza a DMC-L10 a továbbfejlesztett hibrid típusú új AF-rendszert. A fáziskülönbség elven működő AF-rendszer a keresővel történő fotózáshoz ideális, míg a Kontraszt AF-rendszer felel meg leginkább a Live View használatához. Ugyanez a helyzet az AE-vel is. A nagy pontosságú és nagy sebességű TTL teljes blendenyílásra vonatkozó fénymérése 49 zónás többmintás érzékelő rendszerével segíti a keresőn keresztül való fotózást. A Live View alkalmazásakor ugyanakkor az expozíció mérése és beállítása a Live MOS szenzor segítségével történik, amely a teljes képi információ felhasználásával végzi a fénymérést, és 256-zónás, többmintás érzékelő rendszerrel végzi az értékelést, így jól kiegyensúlyozott expozíciót biztosít a teljes képen.

A fényképezőgép tetején található Üzemmód tárcsa elforgatásával közvetlenül elérheti a gyakrabban használt beállításokat, köztük az Automata üzemmódot, valamennyi P/A/S/M módot, valamint öt gyakran alkalmazott motívumprogramot és egy testre szabott (egyéni) üzemmódot, melyet saját igényei szerint állíthat be előre. Az üzemmód tárcsával közvetlenül kiválasztható motívumprogramok közé tartozik a Portré, Tájkép, Makró, Sport és Éjszakai portré üzemmód. Mindegyiknél további lehetőségek állnak rendelkezésre a finomabb beállításhoz; ez a Haladó motívumprogram mód (Advanced Scene Mode), melynek segítségével a felhasználó könnyedén készítheti el fotóit a fényképezési helyzetnek vagy egyéni elképzelésének megfelelően.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés