Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Nokia mobilok 1 hónap múlva

Kütyük

Vadonatúj Nokia mobilok 1 hónap múlva

Már nem kell sokat várnunk a Nokia újabb termékbejelentésére.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a piacvezető finn gyártó augusztus legvégén tartja meg következő termékbejelentő sajtótájékoztatóját. Különböző források úgy tudják, hogy erre a rendezvényre egész pontosan augusztus 29-én, vagyis egy szerdai napon kerül majd sor. Hogy milyen új mobilok debütálnak majd ekkor? Nos, feltételezések szerint ekkor rántják majd le a leplet a Nokia N81-ről és Nokia N82-ről, és talán a Nokia N95 8 GB-ról is, bár ez utóbbi telefon létezését mind a mai napig sokan megkérdőjelezik.

A Nokia N81-ről legutóbb május elején hallhattunk különböző pletykákat, a napokban pedig megérkezett az első ˝bizonyíték˝ azzal kapcsolatban, hogy a telefon ténylegesen létezik, ugyanis a Nokia honlapján felbukkant az N81 hivatalos XML állománya, melyből ráadásul néhány specifikációra is fény derül. A szétcsúsztatható kialakítással rendelkező Nokia N81 csukott helyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag, miközben tömege egész pontosan 140 gramm.

Az operációs rendszer szerepét ezúttal a Feature Pack 1-gyel erősített, Symbian 9.2-alapú S60 3rd Edition látja el – kár, hogy még mindig nem a Feature Pack 2-es kiadás. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 320×240 pixeles felbontású és több mint 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgép egy teljesen átlagos darab, lévén, hogy felbontása mindössze 2 megapixel (1.600×1.200 képpont). A mai elvárásoknak megfelelően UMTS és Wi-Fi kompatibilis Nokia N81 érdekessége, hogy belső memóriája 8 GB-os kapacitású. Ezenkívül említést érdemel még a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, illetve a Bluetooth 2.0 (A2DP) támogatás.

A candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítású Nokia N82 az előzetes információk szerint 120 grammot nyom a mérlegen, 112 milliméter hosszú, 50,2 milliméter széles és 17,3 milliméter vastag. A QVGA, vagyis 320×240 képpontos felbontású TFT display 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni, az 5 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép modul kapcsán pedig nem mehetünk el szó nélkül a Carl Zeiss optika, valamint az immár nem LED-, hanem xenon-alapú, vagyis nagyobb fényerejű vakuról.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 platformra építkező Nokia N82 Wi-Fi és Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilis, képe pedig akár hagyományos televíziós készülékeken is megjeleníthető, köszönhetően a TV-kimenet funkciónak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés