Connect with us

technokrata

Élőfotók: iPhone gyilkos csúcsmobil Japánból!

Kütyük

Élőfotók: iPhone gyilkos csúcsmobil Japánból!

Új fényképek az iPhone első komolyabb kihívójáról.

Először a múlt héten írtunk az igen csak ígéretesnek tűnő Nani készülékről, melyről most két élőfotóval és néhány új információval szolgálhatunk, köszönhetően annak, hogy a gyártó elvitte a masinát a Wireless Japan Show 2007 szakkiállításra.

A hivatalosan idén januárban bejelentett, a kereskedelmi forgalomban (az USA-ban) pedig néhány hete felbukkant Apple iPhone első komolynak tekinthető riválisa honnan máshonnan, mint a high-tech szigetországból, Japánból származik. A keresztségben Sophia Nani nevet kapott masináról első pillantásra azt lehet hinni, hogy nem több egy egyszerű hordozható multimédiás lejátszónál, pedig a készülékben többek közt egy teljes értékű mobiltelefon is helyet kapott.

Mint ismeretes, az Apple iPhone-ban egy 3,5 colos képátlóval rendelkező érintőkijelző teljesít szolgálatot, mely 320×480 pixeles felbontással és 16 millió színárnyalattal büszkélkedhet. Nos, a Sophia Nani-nak még ezen is sikerült túltennie, hiszen ebben a készülékben egy 4,3 colos képátlójú ˝widescreen˝ display található, melynek felbontása nem kevesebb 400×800 képpont!

Az előlapon és a hátlapon egyaránt van kamera, vagyis többek közt videótelefonálni is lehet a Nani-val, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy ezek a kamerák pontosan milyen felbontásúak. Sajnos az integrált memória kapacitása is ismeretlen, az viszont már biztos, hogy a bővítőslotba miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákat lehet behelyezni.

A Windows CE 6.0 operációs rendszerű, 600 MHz-es processzoros kütyüből természetesen a Wi-Fi (802.11b/g) sem hiányzik, ráadásul még digitális TV-adásokat és DivX videókat is nézhetünk az egyelőre ismeretlen árú Sophia Nani-n. A 180 gramm tömegű masina egyébként 140 milliméter hosszú, 80, milliméter széles és 17 milliméter vastag.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin