Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vízre száll az LG és a T-Mobile

Kütyük

Vízre száll az LG és a T-Mobile

Megtartották az idén nagy mobil cégek által szponzorált Kékszalag vitorlás verseny előzetes sajtótájékoztatóját.

A Magyar Állami Operaházban megrendezett sajtótájékoztatón jelen voltak többek közt a Magyar Vitorlás Szövetség vezetői, a főszponzorok képviselői, a nyerésre esélyes versenyzők és néhány celebrity, akik utasként vesznek majd részt a rangos versenyen.

A legnagyobb magyar mobil operátor, a T-Mobile immár hosszú évek óra támogatója a Kékszalagnak. A magenta színekben pompázó szolgáltató természetesen a rendezvény kapcsán is kihasználja saját lehetőségeit. így például a t-zones WAP portálon folyamatosan friss híreket közöl a verseny állásáról, az időjárás változásáról és az esetleges viharveszélyről pedig kör-SMS-ben értesíti a résztvevő hajók kormányosait. Idén új főtámogató az LG Mobile: a sajtótájékoztatón a dél-koreai cég elsősorban a Shine készülékek népszerűsítésére fókuszált.

A Kékszalag a legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező, valamint a leghosszabb távú tókerülő verseny Európában. 1934-ben rendezték meg először, a tengeri sebességi versenyek mintájára. A nagyhajós távverseny a Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Tihany -Balatonfüred útvonalon zajlik minden évben. A verseny hossza légvonalban: 145 kilométer.A versenyen résztvevő hajók száma évről évre rekordokat dönt: 2005-ben 432 vitorlás indult, 2006-ban 479 hajó, közel 2.500 versenyzővel állt a rajthoz. Minden évben ott lebeg a versenyzők előtt, az egykori Kékszalag rekord megdöntése is, 1955-ben 10 óra 40 perces időt futott a Nemere II. nevű 75-ös cirkáló, Németh Istvánnal a kormánynál.

Idén a Kékszalag versenyt július 6-8. között rendezik meg. A rajt péntek reggel 9 órakor lesz, szombat a befutás napja lesz, vasárnap pedig zenés programokra és az ünnepélyes díjkiosztóra kerül majd sor. Pártai Lucia (EWS) előrejelzései szerint a verseny alatt nem lesz túl erős a szél és kellemes napos időre lehet majd számítani. A legnagyobb esélyesnek egyébként az a Litkey Farkas és csapata tartható, aki korábban már hatszor megnyerte a Kékszalagot.

A hajókon neves média személyiségek is indulnak majd. Ott lesz a versenyen Bódi Szilvi, Csiszár Jenő, Fábry Sándor, Gáspár Győző, Hujber Ferenc és Jáksó László.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés