Connect with us

Hirdetés

technokrata

4 GB memóriát pakol a mobilokba a Samsung

Kütyük

4 GB memóriát pakol a mobilokba a Samsung

A Samsung nagy kapacitású új memóriája nagyban leegyszerűsíti a mobiltelefonok tervezését.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy kifejlesztett egy 4 GB-os MCP-t (multi-chip package – több chipes csomag) mobiltelefonokhoz, mely most első ízben nem igényel külső memóriakártya-slotot, valamint szükségtelenné teszi interfész-szoftver fejlesztését is valamennyi NAND memóriatípus számára.


A Samsung új moviMCP-je egy beágyazott (moviNAND) memória megoldást tartalmazó több chipes csomag, mely olyan egyszerűen tervezhető memóriacsomagot biztosít, ami kielégíti a mobiltelefonok nagysebességű adatátviteli igényeit, miközben teljes támogatást nyújt a telefonon belül a különböző kommunikációs lehetőségeknek.

˝Mostanra tökéletesítettünk egy olyan memóriachipet, ami lehetővé teszi, hogy a mobiltelefon-gyártók jelentősen csökkentsék a fejlesztési időt, miközben olyan kivételesen robusztus design-t alkalmazhatnak, ami a kis telefonoknál is nagyobb teljesítményt biztosít, nagyobb tároló-kapacitással˝ – mondta Jim Elliott, a Samsung Semiconductor Inc. flash marketing igazgatója.

Az új moviMCP egy olyan, 4 GB-os beágyazott memóriakártya, mely egyrészt két darab 16 Gb-es NAND flash chip és vezérlő, valamint egy 1 Gb-es mobil DRAM chip (a processzor támogatására) és egy 2 Gb-es NAND flash chip kombinációja, mely utóbbinak az általános mobiltelefon műveletek támogatása a feladata. Ez összesen 35 Gb-nyi memóriakapacitást biztosít.

A Samsung által alkalmazott eMMC interfész – a MultiMediaCard Associaton szabvány beágyazott memóriához – megoldást jelent a tervezés bonyolultságára, ami a különféle típusú NAND flashek funkcionális különbségeiből adódott, mégpedig úgy, hogy a moviMCP-be integrál egy beépített vezérlőt. Ez szükségtelenné teszi különböző interfész-szoftverek kifejlesztését valamennyi NAND flash típushoz.

Az új moviMCP számos memória-funkciót épít függőlegesen egymásra, ami kisebb alapterületet igényel. A nagy sűrűség ugyanakkor szükségtelenné teszi a külső bővítést szolgáló slotot is.

A Samsung moviMCP-je jelenleg EOM mintadarabként áll rendelkezésre. Az iSuppli piackutató cég szerint azonban a 3G-s mobiltelefon-piac – ami a Samsung új moviMCP-jének fő célpontja – 2007-re várhatóan eléri a 392 millió egységet, és 2007 és 2010 között körülbelül 40 százalékos általános növekedést mutat majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés