Connect with us

Hirdetés

technokrata

Duplázott a Gmail

Kütyük

Duplázott a Gmail

Még nagyobb méretű file-ok a levelezésben.

Többször is írtunk már a Google webes levelezőszolgáltatásáról, mely először egy, majd két gigabyte-nyi tárhelyet nyújtott az elektronikus üzenetek számára. Ezzel sokáig abszolút rekordot állított fel az amerikai vállalat; riválisai csak követték az internetezőket kényeztető szolgáltatást. Nemrég azonban a Yahoo bejelentette, hogy korlátlan kapacitást fog kínálni az e-maileknek.

Ezzel ugyan már nem lehet versenyezni, de a Google mégis tudott újat mutatni a felhasználóknak. A nemrég tett bejelentés szerint duplájára növelték a csatolmány maximális méretét – a jelenlegi 10 MB-os korlát immár 20 MB-ra hízott, vagyis akár ekkora méretű file-okat is el lehet küldeni az amerikai keresőóriás online levelezőrendszeréből.

Néhány hónapja egyébként mindenki előtt megnyílt a Gmail – mint ismeretes, korábban évekig csupán meghívásos alapon lehetett regisztrálni. Így már bárki kipróbálhatja az e-mailszolgáltatás nyújtotta lehetőségeket: í beépített keresőrendszer segítségével hamarabb megtalálhatják a felhasználók, amit keresnek, az üzenetek pedig logikusan követhető párbeszédpanelekben jelennek meg, így egyszerűbb az azonos témáról szóló levelek rendszerezése, felkutatása. Ráadásul, ha csevegni szeretnének partnereinkkel, a Gmail ablakba integrált „Beszélgetések” funkció segítségével ezt is megtehetik, kihasználva az azonnali üzenetküldő rendszerek előnyeit.

A Gmail egyébként magától is aktívan védekezik a kéretlen levelek ellen, de a felhasználók maguk is fokozhatják hatékonyságát az “Ez Spam” gomb használatával. A gmailes levelek POP-os elérhetőségének köszönhetően bármilyen offline levelezőprogrammal letölthetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés