Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone itthon nem butítja le a Nokia N95-öt

Kütyük

A Vodafone itthon nem butítja le a Nokia N95-öt

Megérkezett a magyar szolgáltató hivatalos álláspontja.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, két mobil operátor, a Vodafone és az Orange az Egyesült Királyságban úgy döntött, hogy némileg lecsökkenti az általa forgalmazott Nokia N95 tudását, még pedig oly módon, hogy letiltja a készülékben gyárilag fellelhető VoIP szolgáltatásokat. Különböző források szerint elképzelhető, hogy a Vodafone Németországban is hasonló lépésre készül. Az üggyel kapcsolatban mára megérkezett a hazai Vodafone hivatalos reakciója, mely szerint a Magyarországon forgalomba kerülő, Vodafone-os Nokia N95-ös mobilokban nem kapcsolják ki a VoIP funkciót.

Mint ismeretes, hazánkban a múlt héten elsőként a T-Mobile vette fel a kínálatába az N95-öst, ezt követően pedig tegnapelőtt a Vodafone-nál is felbukkant az új csúcs Nokia. A T-Mobile egyébként nem korlátozza az N95 VoIP szolgáltatásait.

A brit Vodafone egyébként cáfolja azon korábbi híreszteléseket, melyek szerint azért tiltotta volna le a Nokia N95 VoIP funkcióit, mert ily módon szeretné elkerülni, hogy a felhasználók inkább olcsó internetes hívásokra, mint hagyományos hanghívásokra használják a telefont. A Vodafone azt állítja, hogy a döntés hátterében egyszerűen az áll, hogy a VoIP szolgáltatások minősége jelenleg még nem éri el a kellő szintet.

A szolgáltató szerint a VoIP funkciókat először is alapos tesztelésnek kell alávetni és a hozzá kapcsolódó megfelelő ügyféltámogatásról is gondoskodni kell. A brit operátor ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a közhiedelemmel ellentétben a világhálón keresztüli VoIP hívások sem teljesen ingyenesek, hiszen azok adatforgalmat generálnak.

Jó hír, hogy utólag még a némileg lebutított külhoni Vodafone-os Nokia N95-ösökre is minden további nélkül fel lehet telepíteni különböző VoIP klienseket. A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés