Connect with us

Hirdetés

technokrata

Röhej a köbön!

Kütyük

Röhej a köbön!

A kínai mobilgyártók különböző próbálkozásai már-már nevetségesek…

Az alábbi felvételeken egy bizonyos 777 típusjelzésű készülék látható, melyről első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy a világ első olyan okostelefonja, melyen az eredetileg asztali számítógépekre szánt Windows XP operációs rendszer teljesít szolgálatot. Azonban, ha alaposabban megnézzük a telefont, gyorsan kiderül róla, hogy nem is smartphone és bizony nem is Microsoft szoftver van rajta.

Történt ugyanis, hogy a kínai szakik kitalálták: elkészítenek egy olyan, amúgy hétköznapi mobilt, mely vizuális világát illetően szinte ugyanolyan, mint a Windows XP. Érdekesség, hogy a szoftver logójában nem a Windows, hanem a Window szó szerepel, néhol mint Window XP, néhol pedig mint Window Mobile. Szabad a választás!

A kamerával maximum 2 megapixeles felbontású fotók készíthetők, azonban csak szoftveres interpoláció segítségével, ugyanis a készülékben csupán egy 1,3 megapixeles képszenzor található. A 112 gramm tömegű és 17 milliméter vastag telefon szinte egész előlapját a 3 colos képátlójú érintőkijelző uralja, melynek pontos felbontása egyelőre ismeretlen. Szólnunk kell továbbá a bővíthető memóriáról, a sztereó hangszórókról, illetve a Bluetooth kompatibilitásról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés