Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ragyogó kijelzőt kap a GPS-es PDA-mobil

Kütyük

Ragyogó kijelzőt kap a GPS-es PDA-mobil

Az Eten hamarosan felfrissíti népszerű navigációs PDA-mobilját.

Különböző források tudni vélik, hogy a tajvani gyártó a közeljövőben fogja bemutatni a glofiish X500-as készülék közvetlen utódmodelljének tekinthető, glofiish X500+ típusjelzésű masinát. Az újdonság részletes specifikációi egyelőre ismeretlenek, azt viszont már most is tudni lehet, hogy a QVGA kijelző egy VGA felbontású LCD-nek adja át a helyét, az operációs rendszer szerepét pedig már a vadonatúj Windows Mobile 6 tölti be. Kár, hogy a 3G továbbra is hiányzik a készülékből.

glofiish X500
A Microsoft Windows Mobile 5 operációs rendszerű masina lelke nem más, mint egy 400 MHz-es órajelen ketyegő, Samsung 2442 típusjelzésű mikroprocesszor, mely 64 MB RAM és 128 MB ROM memória társaságában végzi a dolgát.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) glofiish X500 GPRS és EDGE hálózatokban használható – kár, hogy a 3G támogatásról ezúttal le kell mondanunk. A 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT display jó szokás szerint QVGA (320×240 pixel) felbontású, színmélysége pedig 16 bit (65 ezer színárnyalat). Mondanom sem kell, hogy a kijelző érintésérzékeny, tehát egy kis ceruza is jár hozzá.

A microSD (TransFlash) memóriakártyával bővíthető Eten újdonságba egy 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású digitális fényképezőgép modul került, mely videórögzítésre is alkalmas. A Wi-Fi kontroller 802.11b/g szabványú, a TMC támogatással rendelkező GPS-vevő pedig SiRFstar III alapokon nyugszik, ezenkívül pedig Bluetooth 2.0 vezérlő is került a készülékbe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés